новини детски

Начало | новини детски | Община Стара Загора организира литературен конкурс за деца и младежи

Община Стара Загора организира литературен конкурс за деца и младежи

Аз детето | 2019-02-14

Община Стара Загора организира литературен конкурс за деца и младежи

Националният литературен конкурс „Писма до себе си“ се организира за трета поредна година от община Стара Загора, Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) и Народно читалище „Николай Лилиев – 2005“. В него могат да участват деца от 7 до 13 години и младежи от 13 до 20 години. Идеята на конкурса е с въображение и с пълна свобода да покажат как възприемат себе си в света, който ги заобикаля, а епистоларната форма не е задължителна. Участниците могат да се включат в конкурса с до три стихотворения или с есе или кратък разказ в обем до три страници.

Текстовете трябва да са подписани с имената на участника, адрес, телефон, възраст, училище, литературен клуб, ръководител или учител. Работите трябва да са разпечатани в три екземпляра и да се занесат или изпратят на адрес: Стара Загора 6000, ул. „Захарий Княжески“ №71, ет. 3, ЦПЛР – за литературния конкурс. Копие трябва да се изпрати и на имейл: pismadosebesi@abv.bg в прикачен файл, шрифт Times New Roman, 12 pt. В текста на имейла трябва да се посочат данните на участника. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 19 април.

Ще бъдат присъдени по три награди в двете възрастови групи и поощрения. Ще има специална награда за най-добре представил се участник от Стара Загора. Наградените творби ще се публикуват в специално издание „Литературен лист“ и обявени на страницата на ЦПЛР във Фейсбук и на сайта на община Стара Загора.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град