игри за навън

Начало | игри за навън | Огромен морски шах за огромно веселие

Огромен морски шах за огромно веселие

Аз детето | 2021-04-24

Огромен морски шах за огромно веселие

Морският шах е една от тези игри, които ние по-големите обичаме да наричаме класически. Никой не знае откъде точно идва морският шах, но е факт, че от много години той е забавна и интересна игра, която можеш да играеш навсякъде и по всяко време – може дори и през междучасието в училище. Тя ще те разнообрази и ще те накара да се отпуснеш поне за известно време. Знаете ли кое обаче е по-весело от морския шах? Огромният морски шах, който може да се играе навън и за който трябват есенни материали. Така че оглеждайте се навън и издебнете момента, когато златната есен е повече само златна, отколкото есен и излезте навън, за да поиграете на един забавен и огромен морски шах.

Лесно и чудесно е! Просто трябва да сте двама или пък четирима, разделени на два отбора, да съберете малко пръчки и да си намерите две красиви есенни листа или пък жълъд и листо, или кестен или листо и да се разберете кое на кого ще е. След това да си изберете подходящо място, за да построите шаха си – поляна в парка или дори просто място в училищния двор. Както казахме тази игра е бърза и е идеална за весело сплотяване на класа в междучасието. След това направете полето от пръчките, знаете как изглежда: един голям квадрат, разделен на 9 по-малки. Само че този път го направете голям. Всъщност сега ни дойде още една идея. Още по-забавно ще е ако е толкова голям, че самите вие да сте нулата и хикса и да стъпвате в квадратчетата, яко, нали?

Знаете правилата: трябва някой от вас първи да направи три хикса или три нулички в една редица. Ние обикновено играем до 4 победи и след това измисляме награда за победителя. Черпим го с чай или топъл шоколад!

Приятна игра!

Вижте още:
Морски шах с медузи
Весели игри с молив и хартия



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град