игри за навън

Начало | игри за навън | Огромни сапунени мехури за огромно забавление

Огромни сапунени мехури за огромно забавление

Мирела Любенова | 2019-04-24

Огромни сапунени мехури за огромно забавление

Всеки, който ви каже, че не харесва сапунените мехури не ви казва истината – знайте го от нас! Всички обичат да се радват на малките прозрачни летящи балончета. Дори и животните, един път разбрали, че не са страшни обичат да ги гонят и да ги пукат или пък просто да ги подушват. От опит знаем, че пък за вас децата те са истинско забавление. Знаем и че няма по-подходящо място за този вид вълшебно забавление навън и то особено сега, когато времето става по-подходящо. Както казахме всеки обича да си играе с малките сапунени мехури... Но един момент, знаете ли, че те могат и да не бъдат чак толкова малки, даже напротив, можете да си направите огромни сапунени мехури, които ще ви донесат още по-огромно забавление. Дори и да не се досещате как, ние ще ви кажем, става лесно. С едно просто приспособление, което да си направите. Готови ли сте да направите магията?

За целта ще ви трябват две пръчки – можете просто да вземете две по-дълги и прави клончета от земята навън, има ги навсякъде. Ще ви трябва и кълбо прежда, монета от един или два лева, малко тиксо, немного дълбока пластмасова кутия и ножица. Прави се лесно! Първото, което трябва да направите е да огледате клончетата си и ако по тях има листа или някакви дръжки да ги махнете – трябват ви възможно най-правите и без допълнителни екстри по тях. След това помолете някой приятел да ви помогне, нали знаете, че правенето на неща с приятели, било то и сапунени мехури са много по-весели. Протегнете едната си ръка, а нека приятелят ви развие преждата и с нейна помощ да премери разстояние от рамото до върха на пръстите ви, толкова трябва да е дълга преждата и да я отрежете. След това премерете още една дължина, но този път тя трябва да е колкото двете ви протегнати ръце общо. От върха на пръстите на едната ръка, до върха на пръстите на другата.

След това с помощта на тиксо върху по-малкото парче прежда горе-долу по средата закрепете една монета от един или два лева – това е много важно, защото без тежест няма да стане нищо. А двата края на преждата здраво завържете за двете пръчки. Направете същото и с по-голямото парче, ама без монета. Почти сте готови! След това използвайте тази рецепта, за да си направите течност, която ще направи половината магия. Изсипете я в немного дълбока пластмасова кутия и сте готови за огромното забавление!

Хващате двете пръчки с ръцете си и внимателно потапяте преждата, така че цялата да се напои с течност. След това внимателно изваждате преждата с помощта на пръчките, леко разширявате ръцете си и се отдалечавате една две крачки като разбира се държите здраво пръчките. Имайте предвид, че трябват няколко опита докато свикнете да правите сапунени мехури с новото приспособление, но веднъж хванете ли му цаката, те стават все по-големи, все по-красиви и все по-забавни!

Приятна игра!

Вижте още:
Домашна рецепта за страхотни сапунени мехури
Цветни змийчета от сапунени мехурчета – нов и цветен начин за игра със сапунени мехури



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град