зоокът

Начало | зоокът | Олив – котката с най-необикновените и красиви очи, която стана тотален хит в интернет

Олив – котката с най-необикновените и красиви очи, която стана тотален хит в интернет

Аз детето | 2019-10-03

Олив – котката с най-необикновените и красиви очи, която стана тотален хит в интернет

Интернет и котки – всеки знае, че това е неразривна връзка и колкото и да се развиват технологиите и колкото и влогъри, блогъри, книжни „тюбъри“ да се появяват със супер оригиналните си интересни и забавни идеи, котките винаги ще властват над интернет. Винаги ще привличат вниманието по един или друг начин. В случая на Олив – по много уникален начин. За нас всяка котка е красива – бяла, рижава, сива или като тигърче. Толкова са сладки, но никога не сме виждали котка като Олив, без съмнение и вие. Само погледнете, виждали ли сте някога по-уникален цвят на очите? Страхотно е!

Всъщност всеки от време на време е виждал, а някои от вас може и да са имали котка с два различни цвята на очите. Това интересно състояние се нарича хетерохромия и означава „ириси с различни цветове“. Всъщност има и хора, които изпитват същото. Като например този актьор, най-известен с ролята си на Джейс от „Ловци на сенки“. Но както при него, така и при котките, обикновено имат едно око, което е с различен цвят от другото.

При Олив обаче нещата са още по-различни и именно това я прави най-уникалната котка в света и истински хит в интернет, всички я обичат. Очите на Олив имат по два цвята, всяко едно от тях. Това също е вид хетерохромия и се нарича секторна хетерохромия. При този тип ирисът на едното око съдържа два цвята, така че очите ѝ са разделени между синьо и жълто. Тя се среща рядко и затова Олив е толкова специална. Не можете да отречете и че е много красива. А за щастие на стопанката, освен цветовете на очите си красивата котка си е съвсем нормална и няма никакви проблеми със здравето.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град