Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „Островът на сините птици“ – нов детски сериал по телевизията през юни

„Островът на сините птици“ – нов детски сериал по телевизията през юни

Аз детето | 2019-05-17

„Островът на сините птици“ – нов детски сериал по телевизията през юни

„Мечтата ми беше да направя филм за деца“ – сподели режисьорката Кристина Грозева по време на предпремиерната прожекция на новия сериал на БНТ „Островът на сините птици“, пише КРОСС. Утвърденият творчески тандем Грозева и Петър Вълчанов, чието дело са едни от най-награждаваните съвременни български филми „Урок“ и „Слава“, стоят и зад новия проект, продуциран от обществената медия. Първата публична прожекция събра в „Кино Култура“ журналисти и хора на изкуството с творческия екип и актьорския състав на сериала, чиято телевизионна премиера ще бъде на 1 юни от 19:00 ч. по БНТ1.

От дълго време в българския ефир не се е появявал подобен приключенски филм за цялото семейство с участието на деца. Носталгията по филми-класика като „Синьо лято“, „С деца на море“, „Войната на таралежите“ пролича и по време на прожекцията на първия епизод от „Островът на сините птици“, който публиката посрещна с приповдигнато настроение и много аплодисменти. В сериала на БНТ участие взима и любимият на поколения зрители актьор Михаил Мутафов, който изиграва първата си роля в детски филм преди почти половин век именно в „С деца на море“.

Малките герои от сериала: Ники (в ролята – Матей Бърнев), Алекс (в ролята – Деян Профиров), Армандо (в ролята – Калоян Христов), Габриела (в ролята – Ирина Вълкова) и Зоица (в ролята – Антония Димитрова) срещнаха първите си почитатели. Част от децата изпълняват и песента, написана специално за филма, която вече обещава да се превърне в новия музикален хит сред подрастващите това лято. Композитор е Христо Намлиев, а текстът е на Веселка Кунчева. Зрителите на обществената медия ще имат възможност да гледат осемсерийния филм „Островът на сините птици“ четири поредни уикенда от 1-ви юни от 19:00 ч. по БНТ1. Повторенията на епизодите ще бъдат по БНТ2 от 15 юни в съботните дни от 16:00 ч. Всички епизоди ще могат да бъдат гледани и през официалния YouTube канал на сериала.



Коментари
1 коментар

стефани георева, 15 г.,

Публикувано на 15.06.2019

Искам да попитам колко епизода има

От редакцията: Общо ще са 8, но не всички са излезли още.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град