зоокът

Начало | зоокът | От две години точно в 20 часа лисица вечеря с хижари в Родопите

От две години точно в 20 часа лисица вечеря с хижари в Родопите

Аз детето | 2019-03-15

От две години точно в 20 часа лисица вечеря с хижари в Родопите

Лисиците са невероятно любвеобилни същества, напук на традиционните приказки, които ги представят като зли и коварни. Напротив, те са страхотни животни, които нямат нищо общо с онези в приказките. Кума Лиса няма нищо общо с лукавостта в природата. Напротив – истинските лисици са красиви и внимателни. Разбира се случва се да нападат други животни, но все пак са хищници. Но хора или без причина – не! При това лисиците могат да правят и много сладурски неща. Можете да прочетете какви като кликнете точно тук. Но след това не пропускайте да се върнете, за да прочетете още една фантастична лисича история. Тя звучи почти като приказка, но си е самата истина.

Лисица вечеря всяка вечер точно в 20 часа заедно с… хижари. Дивото животно е превърнало това в традиция от вече две години. По едно и също време тя слиза от гората, за да търси храна в района на хижа „Тешел“ в Родопите, пишат от dariknews.bg Лисицата не пропуска ден, за да търси храна от хижарите и толкова е свикнала с тях, че яде и от ръцете им.

„Невероятно животно е, по него си сверяваме часовника, всяка вечер точно в 20:00 часа, тя слиза, като знае къде стоят хижарите и къде може да похапне“, коментира Георги Колкьовски от Туристическо дружество „Родопея“, което стопанисва хижата. Лисицата се превръща и в атракция за посетителите на хижата, която се намира в девинското село Тешел, разположено на кръстопътя до известните туристически дестинации в региона „Ягодинска пещера“ и „Дяволското гърло“. Според хората, които редовно я хранят, най-вероятно се касае за женски екземпляр.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град