сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | От пластмасова кутия в стилна значка!

От пластмасова кутия в стилна значка!

Мирела Любенова | 2021-11-16

От пластмасова кутия в стилна значка!

Значките са един от най-популярните и модерни младежки аксесоари. Всяка значка съдържа известна информация за нейния собственик и е красива и интересна. Значката може да разкаже за лични интереси, ценности, музикални предпочитания, принадлежност към организация или отношение към живота. Не, разбира се, че ти също не си като всички останали. Ти си специален, артистичен и изобретателен. Да подчертаеш тези свои качества, ще помогне оригинална и очарователна значка направена от собствените ти ръце. На дрехи, раница или дори като гривна, значката ще изглежда готино по всяко време на годината. Разбира се и в магазина можеш да си купиш значка, но дали тя ще подчертае колко си уникален – не съвсем, защото най-вероятно ще има и още няколко човека със същите. Но ако си я направиш сам – тя ще бъде неповторима, такъв е начинът на изработка, който сега ще ти покажем.

Кажи ми къде оставяш пластмасовите кутии за еднократна употреба от торти, салати или бисквитки? Не бързай да ги хвърлиш в кошчето, по-добре да ги поставиш във фурната. Две минути и едно малко чудо ще се прояви. Ето това е начинът за уникалните значки, така че необходимите материали бързо приготви:

  • пластмасова кутия
  • ножица
  • цветни неизтриваеми маркери
  • картинка за шаблон
  • халка от ключодържател
  • тава
  • хартия за печене

Ето и как да си направиш готината значка:

Използвайки ножица изрежи гладка и равна част от пластмасовата кутия. Под изрязаната пластмаса постави избраната рисунка и след това я очертай и оцвети върху парчето с неизтриваеми маркери.

Добър съвет е да знаеш, че трябва да оставиш маркерите малко да изсъхнат, за да не се размаже това, което си нарисувал с такова старание. След това в горния край на рисунката с помощта на ножицата направи малка дупка. Това е необходимо, за да може после да закачиш значката. Също така обърни внимание, че рисунката трябва да е малко по-голяма, защото по време на печенето ще се смали 2 пъти.

След това изрежи рисунката, точно по очертанията. Постели в тава за печене хартия и постави значката върху нея. Загрей фурната на 160 градуса и печи значката 2-3 минути. След това просто изключи фурната и извади значката. Внимание! Ако изведнъж забравиш правилата за безопасност, докато работиш с гореща фурна или пък още нямаш опит с нея, поискай помощ от възрастен.

Това е! След като е извадена от фурната значката ти е почти готова! Сега остава да сложиш и халка от ключодържател в дупката и си готов. Можеш да се киприш с ръчно направената ти значка както решиш – на гривна, на раницата, на ключовете, на телефона!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град