любими герои

Начало | любими герои | Отиваме на приключение в Мотилия!

Отиваме на приключение в Мотилия!

Аз детето | 2016-11-02

Отиваме на приключение в Мотилия!

Искате ли сега, ама точно в този момент с вас да отидем на екскурзия до една мноого далечна и мнооого интересна страна? Или е по-скоро кралство... Нямате нужда нито от багаж, нито от билет за самолет или кораб, единствено вземете с вас въображението си и сте готови. Няма да повярвате как веднага и магически, почти като с телепорт можете да отидете в тази чудна страна – Мотилия! Там ви очакват много интересни неща, както и 17 852 мотове, които нямат търпение да се запознаят с вас. Тези пухкави, чудати и мили същества са родени от непрекъснато вихрещото се въображение на писателката Радостина Николова. Мотовете живеят в гардеробите на хората и са също толкова цветни и дори пухкави като дрехите ви, а имат и големи изразителни очи, интересна щипка вместо лява лапичка и престават да бъдат деца чак на 45 години. Но запомнете нещо много важно – няма да ги видите, освен ако имате богато въображение и ни се доверите и най-вече на Радостина Николова, че наистина ще ви ги покаже.

Доверете ѝ се и ще се запознаете с малкия пухкав Мукс, който е винаги усмихнат и готов за приключения. Обича да измисля стихотворения и понякога, особено когато се притесни леко си попръцква. :-) Ще срещнете и лакомника Пинки, който никога не би отказал ако му предложите шепа ягодки, ябълка или сочна праскова. Ама като се замислим май всъщност обича да хапва всичко, каквото се намери. Знаете ли, че дори веднъж е намерил сапун в хладилника е и изял дори и него! Гула пък е най-добрият приятел на Мукс и заедно ще ви разкажат какви бели са правили, също като малки палави деца. Ще се очаровате и от най-красивата от всички мотове, фината и грациозна принцеса Пагу, която мечтае да срещне истинската любов, но сега няма време да я търси. Принцеса Пагу си има много грижи на главата, особено заради хората!

Може и не всички хора да виждат мотовете, но мотовете виждат всички хора и това, което се случва не им харесва никак. Знаете ли, че мотовете сменят цвета на козината си според настроението си и според настроението на хората“. Докато хората са щастливи и те са щастливи и шарени, но когато хората са тъжни и те са тъжни и сиви. Те сега са много сиви, защото ги тревожи увеличаващата се дистанция между хората, тъгата, затварянето в себе си и все по-голямото влияние на технологиите в нашето ежедневие. Тяхна мисия е да помагат на хората и да правят света по-добър. И ако цената за това да видим играещи деца на детската площадка е няколко срязани кабела за интернет, то мотовете с радост поемат отговорността.

Много интересна и вълнуваща е историята на мотовете и техния живот в Мотилия. Те ни напомнят, че контактът ни с най-близките ни хора е важен. Никога не трябва да забравяме да ги прегръщаме и изслушваме. През много смях и приключения всеки един, прочел книжките от поредицата за мотовете, ще стигне до този извод и убедени сме, непрекъснато ще бъде усмихнат. А мотовете, скрити там дълбоко сред вашите дрехи също ще бъдат усмихнати, защото ще знаят, че са постигнали целта си!

Първата част от поредицата книги за мотовете е спечелила и първа награда на конкурса за детска литература „Бисерче вълшебно“, справяйки се с конкуренцията на повече от 90 заглавия от цял свят. Какво по-голямо доказателство от това, че трябва още сега да прочетете всичките книжки! 

Картинка и източник на информация: mottsthebook.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град