новини детски

Начало | новини детски | Откриха първия български интерактивен музей за деца „Пътят на отпадъците“ в Девня

Откриха първия български интерактивен музей за деца „Пътят на отпадъците“ в Девня

Аз детето | 2017-09-20

Откриха първия български интерактивен музей за деца „Пътят на отпадъците“ в Девня

Първият български интерактивен музей за деца „Пътят на отпадъците“, който е посветен на отпадъците и тяхното оползотворяване, бе открит днес в индустриалната зона на Девня. Създател на музея е дружеството „Девня цимент“. Той е интерактивен, защото в него няма експонати, а децата ще учат всичко полезно и важно чрез игри, разказа мениджърът по комуникациите на компанията Деница Делчева.

Първите посетители са малчугани от Девня. Децата ще гледат представление на куклен театър, посветено на това защо е важно да не се изхвърлят опаковките на земята, и ще трябва да помислят в кой от различните цветове кошове трябва да попаднат, разказа тя. Хлапетата ще научат и какво се случва с отпадъка след изхвърлянето му. Делчева посочи, че идеята се е родила след построяването на новата линия на завода, при която в производството се използват алтернативни горива.

Посещенията в музея са безплатни за всички деца, като мястото ще е отворено, когато има записани посетители. Регистрацията за посещения става на сайта на музея – mr-clinker.com.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град