новини детски

Начало | новини детски | Отпразнувайте Деня на детето с пикник и пътуване с теснолинейката

Отпразнувайте Деня на детето с пикник и пътуване с теснолинейката

Аз детето | 2019-05-28

Отпразнувайте Деня на детето с пикник и пътуване с теснолинейката

Разходка, пикник, песни, танци, рисуване и много игри по случай Международния ден на детето – 1 юни предлагат организаторите от сдружение „Родопската теснолинейка“. Те подготвят интересно пътуване с емблематичното влакче, което всекидневно минава маршрута Септември-Добринище, изпъстрено с много игри и забавления. Тази година мястото на провеждане на празника е край гара Долене, а началният час е 13. Събитието се провежда за втора година! „Наоколо има обширни ливади за пикник, свободен и безопасен достъп до реката, както и идеална възможност за разходки сред природата“ – казват организаторите.

През годините сдружението организира чествания на важни за българската история дати, като избира някоя от гарите по маршрута на теснолинейката, като превръща деня в истински празник. Освен да се насладят на пътуването от Септември – Добринище, пътуващите имат възможността да се запознаят с обичаите на местните и да прекарат по един незабравим начин даден празник. А председателят на сдружението Кристиан Ваклинов споделя, че определено усилията им към възраждане на пътуването с теснолинейката се забелязват. По думите му през тази година културният календар ще бъде обогатен, а предстоящото събитие за 1 юни, естествено е насочено към децата, въпреки че и възрастните определено ще се забавляват.

Ще Ви чакаме в съботния 1-ви юни, от 13 ч., за да прекараме заедно един приятен следобед сред природата и край любимото влакче. Носете си всякакви спортни и настолни игри, и принадлежности за игра като въже, топки, обръч, карти, домино и други за децата. За онези, които обичат да рисуват, ще направим конкурс за рисунка – за него носете пособия за рисуване, а за пеещите ще има караоке. Не забравяйте да си носите одеяло или нещо друго, което да си постелете на тревата, както и чадър или дъждобран, в случай, че завали.“ – призовават организаторите.

Повече информация за събитието, как да стигнете до гарата и какви билети да си вземете можете да намерите на сайта на теснолинейката.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град