новини детски

Начало | новини детски | „Пак е Коледа“ с вдъхновяващата песен на Яна Чакалска и група „Мики Маус“

„Пак е Коледа“ с вдъхновяващата песен на Яна Чакалска и група „Мики Маус“

Аз детето | 2017-12-12

„Пак е Коледа“ с вдъхновяващата песен на Яна Чакалска и група „Мики Маус“

Топла, празнична, изпълнена с любов... Новата песен на финалистката от „Гласът на България“ Яна Чакалска и децата от вокална група „Мики Маус“ е вече факт и от няколко дни събира положителни отзиви в сайта за видеосподеляне YouTube и социалните мрежи. Парчето носи заглавието „Пак е Коледа“. Продуцент, както и автор на музиката и текста, е Чавдар Цолов, а аранжиментът е на Петър Рангелов. Режисьор на видеото е Любо Цанков.

„Пак е Коледа“ продължава ежегодната традиция, започнала преди 5 години, в навечерието на най-светлия християнски празник децата от „Мики Маус“ да представят по една чисто нова коледна песен, записана съвместно с някои от най-големите звезди на родната музикална сцена. Началото беше поставено през 2012 г. с песента „Коледна приказка“, която микимаусите изпяха със своята ръководителка – певицата Вяра Панталеева. Последваха проекти с Весела Бонева, Орлин Павлов и Васил Петров, за да се стигне до „Пак е Коледа“ с участието на магнетичната Яна Чакалска.

Междувременно в музикалната работилница на детската вокална група „Мики Маус“ продължава трескавата подготовка за предстоящите два коледни концерта на 23 декември в Sofia Live Club. На малката и голяма „Зимна приказка“ са поканени всички майки, татковци и техните деца. В първата част, с начало от 11 ч., участници ще бъдат най-малките „микимауси“. Любими родни коледни песни ще представят децата на възраст от 4 до 8 години. Голямата „Зимна приказка“ започва в 15 ч. Там на ход са порасналите и тийн членове на групата. Музика на живо от бенда на предаването „Нощни птици“ (БНТ) и специалното участие на двама от финалистите в последния сезон на „Гласът на България“ – Явор Велчев-Яви и Яна Чакалска са само част от „музикалните гирлянди“ в концерта.

Билетите за малката и голяма „Зимна приказка“ са вече в продажба в мрежата на Eventim.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град