Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Пет от най-добрите аниме филми за деца

Пет от най-добрите аниме филми за деца

Аз детето | 2019-05-03

Пет от най-добрите аниме филми за деца

Сигурно обичате да гледате филмчетата и сериалите на „Дисни“ и „Ник“, нали? Разбира се това е хубаво, защото и те са хубави – пълни със смях и веселие и доста поуки. Но какво ще кажете да опитате и нещо различно. Ама съвсем различно... Ако искате да разнообразите гледането на телевизия, опитайте с аниме. То ще ви осигури чудесно алтернативно забавление, особено ако вече толкова пъти сте гледали всичко друго, което ви харесва, че вече знаете репликите наизуст. Тук обаче трябва да ви кажем и нещо не така хубаво. За съжаление повечето продукции от аниме не са за деца, макар доста деца по света да ги гледат, те всъщност са за възрастни и самите им създатели твърдят, че в тях има доста послания и кадри, които не са за деца. Но знаете ли какво е аниме? Нека започнем от това.

Аниме е термин, използван като общо название на създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. То няма нищо общо с думата „анимация“. Съществуват много жанрове аниме, включително романтични, хумористични и трагични. Значението на думата варира, понякога е използвана за означение на направените в Япония сериали, понякога за чуждестранни с подобен на японския стил. За много хора аниметата се превръщат в източник на житейски опит и развлечение. Някои анимета са изцяло създадени на ръка, докато други използват и компютърна анимация в последните години. Както повечето продукти на развлекателна индустрия и тук сюжетът често е фантастичен, но това не е задължително. Средната дължина на епизод е около 20 минути. Анимето може да се види по телевизията, на DVD или VHS, както и в компютърните и видеоигри. Съществуват и пълнометражни филми. Много аниме истории дори са адаптирани за игрални филми и телевизионни сериали.

За наше щастие японците са помислили и за децата и са направили известно количество детски анимета, а ние подбрахме най-добрите от тях и сега ви предлагаме да си изберете едно или пък да опитате с всички. Сигурни сме, че поне едно ще ви допадне ама много.

Завръщането на котката“

Естествено, че сред най-добрите неща трябва да има и филм за котки, котките са готини животни, а поставени като главни герой на аниме, стават още по-готини. Тук ще проследите историята на ученичката Хару, която на път за училище случайно спасява едно малко и сладко коте, преди с него да се случи нещо много лошо на улицата. Тя разбира се не иска нищо в замяна, спасява котето, просто защото така трябва. Хару обаче не подозира нещо много вълнуващо, че това няма да е обикновен училищен ден, особено след като дори трудно ще стигне до училище. Веднага след като Хару спасява малкото животинче, пред нея се изсипват купища подаръци, носени от котки. Оказва се, че момичето е спасило принца на Котешкото кралство и кралят желае тя да стане жена на принца и я превръща в котка. Разбира се момичето не желае това, та то е човек. Затова с помощта на ръководителя на котешкото бюро (елегантният и изтънчен котарак Барон) и на приятеля му Мута (огромен и дебел бял котарак), момичето едва успява да се спаси и да се завърне в човешкия свят. По пътя си тя ще срещне много нови котешки приятели, а заедно с нея вие ще изживеете вълнуващи приключения.

Поньо от скалата край морето“

Дори в този свят на дигитални ефекти и постоянно съперничество, ръчно рисуваните удоволствия, поднесени от анимираните истории на Хаяо Миядзаки, никога не са били по-неподправени и неподражаемо вълшебни. Отегчена от живота под водата със своя чудновато облечен баща магьосник, златна рибка с човешко лице излиза на повърхността и среща любопитно 5-годишно момченце на име Сосуке, което ѝ дава името Поньо. Поньо се преобразява в малко момиченце, но любовта ѝ е подложена на изпитание когато тя обръща наопаки света на хората. Луната се скрива, надигат се страховити цунамита и тъмните бушуващи вълни се превръщат в подобни на змиорки риби. Също като братя Грим, Миядзаки никога не е избягвал да плаши децата, разказвайки им приказки. Истинско пиршество за очите.

Доставките на Кики“

Това е най-доброто аниме за всички, които обичат вещици. Но не се плашете, Кики не е от онези грозни вещици, които превръщат всички в жаби и правят странни и плашещи отвари. Кики е млада вещица, която напуска дома си и заживява независимо от семейството си след навършване на тринайсетата си годишнина. След тази възраст вещиците трябва да си намерят някой нов град, в който да се установят и да довършат обучението си във вещерство. Кики се опитва да оцелее сама в големия град, като основава служба за доставка на различни пратки и за целта като превозно средство използва метлата си. Заедно с говорещата си котка, Кики е готова да превземе света, но ще трябва да намери начин да се справя с живота си, особено след като загубва способността си да лети...

Наусика от долината на вятъра“

Преди хиляда години хората са унищожили природата във война, наречена Седемдневният огън. В резултат на това, сега навсякъде се разпростира токсична джунгла, заплашваща последните оцелели хора. Мирното и спокойно кралство от Долината на ветровете е нападнато без причина от войнствените и зли Толмеки. Наусика, принцесата на кралството, успява да избяга, но попада в дълбините на Токсичната джунгла. Там тя открива, че растенията всъщност не са отровни, а пречистват замърсената природа и насекомите са еволюирали така, че да защитават джунглата от хората. Наусика трябва да успее да предотвратява плановете на Толмеките и следващото унищожение на света, показвайки на хората как да живеят в мир и разбирателство с природата и помежду си. Дори с цената на живота си...

Моят съсед Тротро“

Този сериал несъмнено е най-добрият и ако историите на другите са ви харесали, историята на Тоторо няма как да не ви плени. Само чуйте: Тоторо е горски дух, който малката Мей, а по-късно и по-голямата ѝ сестра Сатсуки, срещат в голямо дърво, близо до новият им дом на село. Макар и баща им, професор в университет, да е с тях когато се нанасят, майка им е в болница, лекуваща се от някаква неизвестна болест. Когато Мей научава, че състоянието на майка ѝ може да се влоши, тя тръгва да я посети сама. Когато всички научават, че момичето е изчезнало, само Тоторо знае как да я открие.

Сега можем да ви пожелаем само приятно гледане!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град