зоокът

Начало | зоокът | Пет от най-странните животни, за които може би не подозирате

Пет от най-странните животни, за които може би не подозирате

Аз детето | 2018-02-08

На планетата едва ли има много неизследвани места, животински и растителни видове, но някои от тях продължават да ни изненадват. Вижте 5 от най-странните животни на планетата!

Ангорски заек

Пухкавият ангорски заек е една от най-старите разновидности на домашния заек. Произходът му е от Анкара, Турция, а в миналото е отглеждан заради меката си вълна. През 18 век ангорският заек бил сред любимците на френския кралски двор.

Червена панда

Червената панда има една от най-миловидните физиономии и е истински косматко, има козина дори върху стъпалата. Обитава горите в Хималаите, Южен Тибет, Мианмар и Югоизточен Китай. Основно се храни с бамбук. Малко по-голяма е от домашна котка и тежи най-много 6 килограма.

Листовиден морски дракон

Морският дракон прилича на разлистено клонче. Той е риба от вида на морските игли. Когато плува може лесно да бъде сбъркан с водорасло. По този начин се предпазва от хищници. Обитава водите в Индийския океан, около Австралия.

Императорски тамарин

Този тамарин получава името си заради приликата си с император Вилхелм II. Обитава Перу, Боливия и някои части на Бразилия.

Маймуна саки

Маймунката е с бяла козина на лицето, наподобяваща маска. Обитава Бразилия, Френска Гвиана, Суринам и Венецуела.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град