сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Петното заличи и оригинална картинка на блузата си сътвори

Петното заличи и оригинална картинка на блузата си сътвори

Аз детето | 2019-02-01

Петното заличи и оригинална картинка на блузата си сътвори

Петно на новата ви или любимата ви стара блуза – това е ужасно стечение на обстоятелствата за много хора. И макар че майка ви е търкала петното с всякакви познати и непознати препарати, ръсила го е със сол и лимонов сок и е използвала какви ли не чудесии, които е намерила в интернет, то просто не излиза. Е, не остава нищо друго освен да захвърлите любимата блуза или да я носите само вкъщи. А кой да очаква, че от сандвича или вкусната напитка ще стане такова нещо. Но ние ви казваме – поправимо е. Вярно – петното може и да си остане, но ще бъде скрито и невидимо по един много интересен начин. Освен това блузата ще стане още по-красива и оригинална. Какво имаме предвид ли – много просто, нарисувайте картинка върху гадното петно. Много по-лесно е отколкото изглежда.

Ще ви трябват само текстилни бои (които се продават в много книжарници), текстилен маркер и разбира се идея какво да нарисувате. Може да е нещо лесно и малко, колкото да закрие петното или пък нещо по-сложно. За нашата любима тениска ние избрахме симпатично кученце. То е нито прекалено лесно, нито прекалено трудно. Ето и как точно става!

Първо подложете някакъв картон или найлон на твърда повърхност и върху него сложете блузата, изпъната. Правим това за всеки случай, за да не оцапаме всичко с боя. След това рисувайте. Първо очертайте рисунката с черен маркер. Можете да рисувате направо върху плата или пък да си разпечатате и изрежете шаблон на рисунката за по-лесно.

После с помощта на текстилните бои я оцветете. В случая ние оцветихме цялото кученце в бяло. Първо положихме един слой боя, след това изчакахме 10 минути и оцветихме отново. Понякога е необходим и само един, но при някои платове боята попива повече и е необходимо отново, за да може рисунката да се вижда. После добавихме детайли – две оранжеви петна, за да прилича на любимата ни порода, нос, малко детайли на ушите и очи. Очертахме и цялата рисунка с черно по контурите, за да изпъкне. Изчакахме да изсъхне половин час и готово.

Не само, че от петното няма и следа, но и любимата ни блуза стана още по-красива! Споделяме с вас и още няколко идеи за картинки на животни, които можете да използвате. Най-хубаво е да си измислите и ваши – няма как да не успеете!


Снимки: MayKatya (Екатерина)/livemaster.ru



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град