важните неща

Начало | важните неща | Петте тайни на успеха от Снупи

Петте тайни на успеха от Снупи

Аз детето | 2018-10-29

Филмът за Снупи и Чарли Браун, както знаете, излезе по кината. Е, всъщност не беше толкова скоро, но ние успяхме да го гледаме наскоро и сме много доволни, филмът е много добър и интересен. Двамата главни герой – Снупи и Чарли Браун са едни от най-известните по целия свят и както разбрахме са пълни противоположности. Снупи е много уверено и смело куче, докато Чарли Браун е много стеснително момче. Именно това е главната причина, поради която те се забъркват във всички тези невероятни неща. Така че ако още не сте гледали филма „Фъстъчетата“ то горещо ви го препоръчваме – освен със забавления и смях, той е пълен и с много поучителни и важни съвети, които определено биха помогнали на всеки. Ето например, ние запомнихме петте тайни от успеха на Снупи, на които той учи Чарли Браун. Оказва се, че те няма да помогнат само на Чарли, а на всички нас. Ето ги и тайните:

1. Решителност и вяра във възможностите си

Трябва често да си повтаряме и да вярваме, че можем много повече отколкото си мислим, защото това често се оказва и самата истина. Да вярваш в себе си, означава да вярваш в успеха! Но понякога само с вярата не става, затова тя трябва да се комбинира с решителност. Решителността – това означава, че винаги трябва да се стремим да завършваме това, което сме планирали или с което сме се захванали, независимо от трудностите, които ни се изпречват или които ние си мислим, че ни предстоят. В крайна сметка докато не опиташ нещо, никога не знаеш дали ще стане или не. Тези две неща са едни от най-важните тайни на успеха. И винаги вървят ръка за ръка. Ако ти си уверен в себе си, но никога не правиш първата крачка, няма да стане нищо. Важното е да си уверен в себе си и да действаш, да си решителен. Ако пък въпреки всички усилия, това което направите не се получи, знайте, че нещата невинаги се получават както искаме и че трябва да се учим от провалите, не да се разочароваме.

Но не бъркайте вярата в себе си с високо самочувствие, човек никога не трябва да се счита за по-добър от всички!

2. Безстрашие

Както навярно сте се досетили, безстрашието е смелост. Но не бъркайте безстрашието с това да не се страхувате от абсолютно нищо. Вярно, че може би това означава, но ние нямаме предвид съвсем буквалното значение. Страхът е полезна емоция. Страхът ни е необходим, за да не вършим неща, които могат да навредят на нас или другите. Безстрашието и смелостта – това са качествата, които ни помагат да се държим смело в ситуации, от които не би трябвало да ни е страх, като например изпитване, важен тест или както е в случая с Чарли Браун – да заговори момиче. :-) Така че ако се преборите с такъв вид страхове, то вие ще се превърнете в голям победител! А всяка победа над малките и ненужни страхове ни помага да станем и по-уверени. Сигурни сме, че и Снупи, колкото и да изглежда уверен, дори и досега се страхува от нещо, а това е полезно. Полезно е например да те е страх да пипнеш котлона, защото е горещ, но не е полезно да се притесняваш да говориш с някого, това е, което искаме да ви кажем по същество. По-точно, което Снупи иска да ви каже.

3. Оптимизъм и чувство за хумор

Може и да звучи малко странно, но оптимизмът и чувството за хумор всъщност също вървят ръка за ръка. Оптимизмът се нарича още и позитивна нагласа, а чувство за хумор си знаете какво е. ;-) Лично ние обаче смятаме, че трябва да добавим, че чувството за хумор включва не само вие да си правите шеги, но и да умеете да се смеете, когато си правят шеги с вас, стига да са уместни и да не са обидни. Чувството за хумор ни помага по-лесно да виждаме позитивните неща в живота и да не се задълбаваме в негативните такива. Не казваме, че трябва да се усмихвате на всяка минута, това ще е прекалено, но трябва да приемате лошите моменти с малко повече оптимизъм. Ако правите това, то тогава ще намирате и по-лесно решение на ситуацията и изобщо ще ви бъде по-лесно да се справяте с трудностите. Затова се смейте по-често и никога не се ограничавайте от това удоволствие.

4. Мечтайте

Почти всички мечти се сбъдват, просто трябва много силно, от цялото си сърце да го искате и използвайки предишните три тайни, с течение на времето мечтата ви ще се осъществи. Както казват Чарли Браун и Снупи: „Аз знам, че моята звезда винаги ме подкрепя и ми казва: „Не се отказвай, човече!“.

Да, точно така, главното е да не се отказвате от мечтите си!

5. Истинско приятелство

Снупи вярва, че истинските приятели ще ви обичат точно такива, каквито сте и винаги са готови да ви изслушат и подкрепят и дори да ви кажат истината, колкото и неприятна да се окаже тя за вас. Приятелите са най-верните хора, които ще ви помогнат да постигнете мечтите си, стига да са истински.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град