важните неща

Начало | важните неща | Подарете си отлично начало на учебната година като спазвате тези съвети

Подарете си отлично начало на учебната година като спазвате тези съвети

Аз детето | 2019-09-03

Подарете си отлично начало на учебната година като спазвате тези съвети

Време е за още една учебна година и ново начало. Защо да не замените старите, износени (и може би някои от тях лоши) навици с нови, които ви помагат да изглеждате и да се чувствате отлично? Направете новата учебна година приятна и по-лесна! Вижте тези идеи и съвети за връщане към училище и ако ги спазвате ще си подарите сами на себе си чудно начало на новата учебна година!

Решете какви цели искате да постигнете преди началото на училището

Помислете за целите си сега! Напишете по една (или две думи), които най-добре описват целите ви (например смел, силен, позитивен, успешно кандидатстване) на лепкава бележка или в телефона си и я дръжте със себе си, за да ви напомня да се придържате към тях. Проверявайте целите си от време на време през цялата година, за да видите как се справяте, дали полагате достатъчно усилия и дали имате правилен подход.

Време е да настроите будилника

Разберете колко време ви отнема да се приготвите сутрин и настройте алармата си така, че да се събудите достатъчно рано. Колко време ви отнемат душа и закуската? Сутрин или вечер приготвяте раницата си? Колко време ви отнема да се облечете и да си изберете дрехи? Пресметнете всичко това! Също добавете допълнителни 5 или 10 минути към времето си ей така – за спокойствие. И при това започнете още отсега! Знаем, че последните дни от лятната ваканция са най-сладки, но ако настроите будилника още отсега ще имате още малко време за игра в последните дни, а и тялото ще свикне да става рано и после всичко сутрин ще е по-лесно.

Направете си правила

Направете правила за себе си кога ще правите домашните си и се придържайте към тях. Изчакайте преди да гледате телевизия или да играете на телефона си, докато свършите работата. Правилата не са забавни, но ще разберете колко са полезни малко по-късно. Вашето настроение и отношение към училище ще бъдат по-добри в дългосрочен план. Един доказан съвет за домашна работа: направете най-трудната си домашна работа първо и оставете най-лесното за последно, когато вече сте леко изморени. А след това гледането на телевизия и игрите ще бъдат по-забавни и спокойни, защото ще знаете, че сте свършили всичко важно.

Наспивайте се

Вашето тяло и мозък ще ви благодарят. Децата и тийнейджърите с хронично недоспиване са по-склонни да имат депресия, гняв, акне, наддаване на тегло и други. Издържайте на изкушението да гледате снимки в Instagram или видеа в 23:30 или 1 през нощта. Лягайте си по едно и също време всяка вечер. И запомнете, че за да сте здрави се нуждаете от между 8 и 10 часа сън на нощ.

Не се разстройвайте от разочарованията и обидите

Ти си роден/а, за да бъдеш различен/a от всички останали – приеми го. Не всички ще бъдат мили. Ще има разочарования. По-лесно ще се справите, ако сте уверени в това кой сте, без значение как хората се отнасят с вас. Ако мислите така постоянно ще се почувствате по-готови да се справите с всичко, което училището ще ви поднесе.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град