сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Подарявам ти това пингвинче направено с любов

Подарявам ти това пингвинче направено с любов

Аз детето | 2020-02-06

Подарявам ти това пингвинче направено с любов

Какво може да каже „обичам те“ или „оценявам те“ – повече от едно пингвинче. Ние смятаме, че нищо – освен може би пандите. Наистина – не мислите ли, че пингвинчетата са символ на любовта, те са сладки със своето сладурско поклащащо се ходене, пухкави (сигурни сме, че са пухкави) и въобще са едни от най-прекрасните животни. И докато е ясно, че не можете да подарите истински пингвин на любим ваш приятел, роднина или пък момичето, защо не и момчето, което харесвате, а пък снимка на пингвин няма да е нищо впечатляващо... Можете да направите една симпатична картичка с пингвинче, което просто като го погледнеш и казва „обичам те“, „оценявам те“.

При това ще ви трябват само хартия, картон, лепило и ножица! Готови ли сте? Хартията, която ще ви е нужна обаче трябва да е с бял, розов, черен и оранжев цвят. Ако не можете да намерите такава – пак не е проблем, просто оцветете по един лист с изброените цветове.

После най-лесно ще бъде ако първо изрежете всички необходими части на пингвинчето. Затова хванете ножицата и да започваме. Изрежете голям кръг с черен цвят, както и два малки. Два малко по-големи кръга с бял цвят, триъгълниче с оранжев цвят, а след това и две оранжеви сърца, две черни, едно розово и едно бяло. Накрая трябва да имате ето това:

После сгънете на две картон, все едно ще правите картичка. Можете върху него да залепите и някакъв друг цветен лист за фон или пък да го оцветите сами. После следва само лепенето. Първо залепете големия черен кръг, върху него бялото сърце. Отстрани пък двете черни сърца, по едно от всяка страна. Но сърцата трябва да са обърнати, така че горната им част да е настрани.

После в горната част на големия черен кръг залепете двата бели, а върху тях и двата черни, знаете, за да се получат очите. Под тях пък по средата залепете триъгълника с ъгъла надолу. Накрая в долната част залепете и двете оранжеви сърца, но така че горната им част да сочи надолу. Накрая върху бялото сърце залепете и розовото.

Я, вижте какво сладко пингвинче се получи!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град