новини детски

Начало | новини детски | Показват водородни миниколи на деца и младежи пред НДК

Показват водородни миниколи на деца и младежи пред НДК

Аз детето | 2018-05-22

Показват водородни миниколи на деца и младежи пред НДК

Образователен център „Технократи“ ще представи водородни миниколи на деца и младежи на 27-ми и 28-ми май пред НДК. Събитието е част от първия по рода си у нас Hydrogen Summit – Срещата на високо равнище по въпросите на водорода в Централна и Източна Европа, за който директно от Брюксел пристигат два автомобила, задвижвани от водород за свободен тест драйв в столицата.

На изложението пред НДК организаторите ще запознаят деца и възрастни с бъдещето, което носят възобновяемите енергийни източници чрез интересни и практически експерименти, включващи слънце, вятър и вода. Фокусът ще бъде върху разделянето на водата на съставните ѝ елементи водород и кислород и задвижването на миниавтомобил чрез водород. Екип от обучители ще водят демонстрацията и ще напътстват децата като обясняват всеки елемент от процеса и ще ги насърчават сами да експериментират. Едновременно с практиката, децата ще добият и ценни теоретични познания по въпросите на зелената енергия и бъдещето на световната икономика и енергетика.

Събитието ще се проведе на 27-ми и 28-ми май от 11 ч. до 17 ч. пред НДК, пл. „Баба Неделя“, с вход свободен, а на 1-ви юни на пл. „Народно събрание“ /пред БАН/ от 10 ч. до 17 ч.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град