игри в дома

Начало | игри в дома | Препоръчано от учител: 7 забавни неща, които да направите в края на пролетната ваканция

Препоръчано от учител: 7 забавни неща, които да направите в края на пролетната ваканция

Аз детето | 2019-04-04

Препоръчано от учител: 7 забавни неща, които да направите в края на пролетната ваканция

Вярвате или не, преподавателите ви също са забавни! Те не обичат само да учат и да ви дават домашни и за да ви докажем думите си, ви предлагаме няколко забавни неща, които да опитате в края на пролетната ваканция. Независимо дали сте изиграли всички други игри или тепърва започвате, хубаво е да опитате и някои от тези 7 забавни неща. И ето ви сега изненада – те са специално подбрани за вас от учител. Да, точно така – преподавателите ви могат да предложат и забавни за вършене неща, а не само да дават домашни за ваканцията. Вярно че те не включват компютри или таблети, но също са много, много забавни. Просто опитайте!

#1 Посетете музей

Музеите са много по-вълнуващи и интересни, отколкото предполагате. Искате ли да видите интересен минерал, скъпоценен камък, животно от древни времена или дори един от първите компютри. Тогава посетете музей – няма да съжалявате. Ще бъде толкова интересно и забавно – просто им дайте шанс.

#2 Играйте на настолни игри

Вкъщи с приятели или навън в парка – настолните игри ще ви разкрият един съвсем нов свят, пълен с въображение, веселие и приключения. Настолните игри далеч не се изчерпват с „Не се сърди човече“ или „Монополи“. Можете да се борите с вируси, с дракони, да бъдете рицари, да се замеряте със сметана или да преследвате духове. И всичко това с настолни игри – толкова е вълнуващо и интересно.

#3 Престорена игра

Докато говорим за въображение, защо не опитате и престорена игра. Може да ви звучи като нещо бебешко, но съвсем не е така. Прекрасно е да се оставиш на въображението, за да ти измисли игра. Можете да бъдете известни артисти, певци или пък дори дракони, извънземни. И да си измислите всичко – много е забавно.

#4 Вкусно занимание

Готвенето с приятели е по-интересно, отколкото подозирате. Изберете любимите си рецепти и поканете приятели – и ще се позабавлявате, и ще хапнете, а и ще си докажете колко добри готвачи сте. А и кой знае – може да се окаже, че имате талант.

#5 Време е за експерименти

Домашните експерименти са нещо, което задължително всяко дете трябва да опита в свободното си време. С тях не само се забавлявате, но и научавате куп различни и полезни неща за химията, физиката, математиката. Знаете ли, че съвсем сами у дома можете да си направите вулкан или да накарате водата да тече на обратно? Вдъхновение за още забавни идеи за експерименти можете да почерпите оттук.

#6 Творете

Пишете истории или цяла книга, рисувайте, направете нещо от подръчни материали – весело и интересно. Няма какво повече да се каже!

#7 Започнете колекция

Да колекционираш нещо е забавно, иначе защо много възрастни щяха да го правят... Интересни камъни, картички или пък красиви снимки на цветя – особено подходящо за пролетта. Пък и знаете ли, много често се оказва, че колекциите са ценни и можете да поставите нов световен рекорд или след години да ги продадете за много пари. ;-)

Снимка на khamkhor от Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град