новини детски

Начало | новини детски | Разхождат гостите на Борисовата градина с царски файтон

Разхождат гостите на Борисовата градина с царски файтон

Аз детето | 2017-07-16

Разхождат гостите на Борисовата градина с царски файтон

Софиянци и гостите на столицата могат да се разходят из Борисовата градина с автентичен царски файтон от началото на 20 век до 19-ти юли. Инициативата е част от поредицата от честванията на 135 години от решението за създаване на най-големия парк в София.

„По повод кампанията „135 години Княз-Борисова градина“, днес гражданите имат възможност да се повозят на файтона“, разказа пред Bulgaria ON AIR зам.-кметът на София Йоана Христова. За телевизията тя информира още, че има редица други инициативи, които Столична община предвижда. Една от тях е създаване на алея на птиците, която да насочи вниманието на гражданите към ценните видове и тези, характерни за територията на парка. „Предстои реставриране на езерото, в което ще бъде поставена къщичка за плаващите птици“, продължи Христова.

Освен алеята за птиците, предвижда се такава и за вековните дървета. Също така Столична община работи по популяризирането историята на „Княз-Борисовата градина“, като е разработила видеоклипове с интересни факти за нея. „Всеки може да чуе историята на Борисовата градина в сайта на общината www.sofia.bg“, съобщи зам.-кметът за Bulgaria ON AIR, директно от автентичния файтон.



Снимка: Олег Попов



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град