интересно

Начало | интересно | „Реактивните момичета“ стават на 20 и вдъхновяват дизайнерка за нови модни дрехи

„Реактивните момичета“ стават на 20 и вдъхновяват дизайнерка за нови модни дрехи

Аз детето | 2018-02-19

„Реактивните момичета“ стават на 20 и вдъхновяват дизайнерка за нови модни дрехи

Посланиците на женската сила „Реактивните момичета“ вдъхновиха лондонската модна дизайнерка Кейти Иъри за първата ѝ изцяло дамска колекция. Тя беше представена ексклузивно на тренд-сетърите в бранша в навечерието на седмицата на модата в Лондон. Шоуто отдаде почит на женската сила с изцяло „реактивен“ сценичен фон и женски скейтбордистки отряд.

Колекцията от 15 части „Реактивните момичета“ включва топове, блузони, рокли и панталони, както и гама „mini-me“ за силни жени и амбициозни момичета. Колекцията ще бъде налична по-късно тази година в избрани магазини и бутици в цяла Европа, Северна Америка и Азиатско-тихоокеанския регион. За да подкрепи старта, Иъри създава специални дисплеи и концепции за прозорци за търговците на дребно. Първите стъпки на дизайнерката на изцяло женска територия съвпадат с 20-годишния юбилей на „Реактивните момичета“, който почита глобалния феномен и неговото послание за овластяване на жените.

„Реактивните момичета“ и Кейти Иъри са в перфектна симбиоза и споделят смел визуален стил и непоколебима ангажираност да празнуват разнообразието, самоизразяването и равноправието“, обяснява Джоан Броудфийлд, вицепрезидент на Cartoon Network Enterprises EMEA. „Нещо повече: фактът, че Реактивните момичета вдъхновиха първата изцяло женска колекция на Кейти Иъри е неоспоримо доказателство за социалната значимост на марката и креативната ѝ привлекателност. Това е наистина специална колекция и съм убедена, че ще предизвика огромен бум на пазара“.

Самата Кейти Иъри сподели: „Аз съм голям фен на Реактивките и бях толкова развълнувана, че съм партньор на Cartoon Network за моята дебютна колекция дамски дрехи в Лондонската седмица на модата. Исках да вкарам трите супергероини със себе си в нова ера на женско овластяване. Моята колекция празнува разнообразието и разбива стереотипите за социалните роли на половете. Тя е комбинация от уникални принтове с луксозни материали – символ на смелост и грация. Надявам се колекцията ми наистина да вдъхнови ново поколение млади жени да се чувстват силни.“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град