новини детски

Начало | новини детски | Рисувайте и участвайте в 27-ото издание на японски конкурс за детска рисунка

Рисувайте и участвайте в 27-ото издание на японски конкурс за детска рисунка

Аз детето | 2019-08-28

Рисувайте и участвайте в 27-ото издание на японски конкурс за детска рисунка

Обичате ли да рисувате? Рисуването е наистина прекрасно и ти помага по-лесно да се отпуснеш и понякога да изразиш себе си. Често думите не достигат, за да го направиш, но една рисунка винаги помага. А какво ще кажете тя да достигне чак до Япония. Напълно е възможно, особено след като започна 27-ото издание на конкурса за детски рисунки в Япония – The 27 Annual World Children’s Picture Contest. Конкурсът се провежда под патронажа на Министерство на външните работи на Япония и Министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на страната.

И не се заблуждавайте, страната на изгряващото слънце може и да е далеч, но приканва всички българчета на възраст между 6 и 15 години да участват. Срокът за изпращане на рисунките с попълнените формуляри е до 30 септември 2019 г., а темата за рисуване е неопределена, тоест нарисувайте каквото искате или както самите организатори казват „изразете себе си в рисунка“. И не се притеснявайте, наистина можете да участвате. Доказателство за това е, че български деца са били отличавани с награди в различните издания на конкурса, като през 2015 г. голямата награда бе спечелена от 7-годишната Димана Стоянова.

В миналогодишното издание на конкурса са взели участие 18 000 творби от 76 държави. Конкурсът се организира от IE-NO-HIKARI ASSOCIATION, японската национална аграрна организация за сътрудничество, която отговаря за културни дейности. Повече информация относно конкурса може да бъде получена на следния интернет сайт: https://www.ienohikari-koubo.com/zugacon/english/.

А формуляра за кандидатстване на английски език ще намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град