спорт

Начало | спорт | Родители и деца избират подходящия спорт в София на фестивал посветен на Европейската седмица на спорта

Родители и деца избират подходящия спорт в София на фестивал посветен на Европейската седмица на спорта

Аз детето | 2019-09-24

Родители и деца избират подходящия спорт в София на фестивал посветен на Европейската седмица на спорта

В пространството пред зала „Арена Армеец“ вчера, 23 септември, бе официалното откриване на Европейската седмица на спорта 2019. Гости на събитието, което ще продължи до 28 септември са много представители на дипломатически мисии у нас, министерства и агенции, както и известни бивши и настоящи състезатели. „Търсим как да улесним комуникацията между спортните федерации, клубовете и децата. Смятам, че след най-силната ни седмица от много години насам в професионалния спорт, предстои една много интересна седмица в спорта за всички“, каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев при откриването на Европейската седмица на спорта. Инициативата цели да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност.

Проявата е за пети пореден път и е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт и избери своя спортен клуб“. На сцената, а и извън нея ще има много демонстрации в над 50 вида спорт.

Ето и програмата:

24, 25, 26 септември, вторник, сряда, четвъртък, от 10 до 17 ч. в зала „Арена Армеец“ – Спортен панаир. На него деца и ученици от различни възрасти от столични училища ще могат да изберат своя спорт. Ще има щандове на спортните федерации и клубове, които ще представят дейността си на информационни щандове чрез рекламни материали, мултимедийни презентации и други. На обособени зони ще се състоят демонстрации на най-различни спортове. При проявен интерес всеки ще може да направи контакт с федерациите и клубовете.

27 септември, петък, от 11 до 13 ч. на езерото „Ариана“ в Борисовата градина състезание с лодки за деца и представители на медиите. Изявени състезатели, деца, журналисти и треньори по рафтинг ще вземат участие в надпревара, за да научат повече за водните спортове.

28 септември, събота, от 18 до 21 ч. пред НДК е официалното закриване с „Нощ на спорта“. Под съпровод на музика ще има много демонстрации по най-екстремните спортове – бегово изкачване на фасадата на НДК, паркур, ксейборд, дрифт, спортно ориентиране, летене с балон.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град