покани

Начало | покани | Родители и деца се забавляват на „Фамилатлон“ 2018 в Южния парк

Родители и деца се забавляват на „Фамилатлон“ 2018 в Южния парк

Аз детето | 2018-05-04

Родители и деца се забавляват на „Фамилатлон“ 2018 в Южния парк

На 12 май 2018 г. Асоциация „Родители“ в партньорство със Столична община и „Академия за родители“ организира за децата и техните семейства „Фамилатлон“ – безплатен празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

На Голямата поляна в Южен парк от 10.00 до 17.00 часа над 40 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на 4000 деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време.

Деца и родители ще участват в различни състезания и игри: скачане в чували, надуване на топки и дърпане на въже – и това са само част от изненадите, подготвени от организаторите. Под формата на игри и състезания децата ще научат повече за различните спортове, а родителите ще имат възможност да се запознаят с хората, които предлагат алтернативи за полезно и приятно прекарване на свободното време на подрастващите.

За десета поредна година деца и семейства ще могат да обиколят европейските столици без да напускат София. Играта „Малката Европа“ е абсолютен фаворит на малки и големи заради възможността деца и родители да изследват Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на ЕС. Там ще ги посрещнат доброволци-домакини на столиците и ще им покажат най-интересното от градовете. Всеки участник в играта ще получи личен „Паспорт на пътешественика“, в който ще може да събере печати от обиколката, а за най-запалените пътешественици ще има томбола с атрактивни награди.

В 11.00 часа от Площадката с гълъбите стартира Голямото лятно бутане, на което предизвикваме родители и деца да изминат 5000 крачки заедно в парка – в слингове, колички, велосипеди, тротинетки – всеки бута, каквото може.

От 11:30 часа ще започне Голямото велошествие за малки велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник печели медал и незабравимо преживяване.

За повече информация и безплатна регистрация: www.bit.do/familatlon2018Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град