новини детски

Начало | новини детски | С грижа за животните: ученици направиха дарение на приюта за кучета в Търговище

С грижа за животните: ученици направиха дарение на приюта за кучета в Търговище

Аз детето | 2019-03-11

С грижа за животните: ученици направиха дарение на приюта за кучета в Търговище

Общинският приют за безстопанствени животни в Търговище получи 300 кг храна за кучета от ученици. Дарението е занесено в приюта от децата от I а и д клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ и класните им ръководители Румянка Добрева и Галина Пенчева, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров. Средствата, с които е закупена храната, са събрани от благотворителен базар. Той е организиран по проект „Да научим децата да защитават животните“, по който училището работи.

В акцията са се включили и децата от II а и г клас, както и трите групи от занималнята в училището. По време на посещението децата са се интересували какви са условията за отглеждане на животните и как могат да осиновят куче. Директорът на приюта Стойчо Атанасов е обяснил, че осиновяването се случва на място, като тези кучета са освободени от заплащането на годишна такса и са кастрирани. Изисква се единствено да бъдат регистрирани в местната администрация, в случай че се отглеждат на територията на общината. Той обясни, че от началото на годината осиновените кучета са 12, а в момента питомците на приюта са малко над 100.

От Общинския приют припомнят, че той е отворен за посещения за граждани, които желаят да се включат в грижите за животните там.

Снимка: llipkind on Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град