сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С хартия и старание истински красиво цвете сътвори

С хартия и старание истински красиво цвете сътвори

Аз детето | 2019-04-04

С хартия и старание истински красиво цвете сътвори

Не са ли цветята най-красивите творения, които природата може да създаде... С толкова много различни цветове, красиви форми, ярки окраски и прекрасен аромат. Как да не ги харесваш? Знаете ли обаче още кой друг може да създава красиви цветя? Вие разбира се! Вярно, ще бъдат от хартия, но ще са толкова красиви, че природата няма как да не ви завиди. Самото създаване на цветята е лесно, но и много интересно. После можете да си ги сложите във ваза да ви красят стаята, да ги подарите на мама, дори и без повод, за да ѝ благодарите за всички грижи или пък на момичето, което харесвате. Защо пък не! Вече сте готови да творите? Тогава да започваме!

Първо ще ви трябват необходимите материали:

  • жълта хартия
  • оранжева или кремава хартия
  • зелена хартия
  • ножица
  • лепило

Ето и как да стане всичко!

Първо си принтирайте този шаблон или просто прерисувайте отделните части! След това ги очертайте на съответния цвят хартия и ги изрежете. Кръгчето и правоъгълника нека са жълти, листата зелени, а самото цвете – каквото вие решите.

Сега просто трябва малко да изрежете и сглобите и ще имате красиво цвете. Първо виждате ли странното кръгче от шаблона? Това ще е тичинката на цветето – изрежете по линиите, а след това намажете ръбовете и сгънете по изрязаното така, че да получите тичинка в спираловидна форма. Правоъгълника нарежете на лентички, но само до половината, така че да останат закрепени за него. След това го навийте на кръг и също залепете, а после залепете и към направената вече тичинка.

После просто изрежете цветето и там където е прекъснато сгънете един към друг двата края и също залепете. Така цветето ще изглежда по-красиво и по-истинско. По средата на цветето залепете направената тичинка. А накрая някъде отстрани, където намерите за най-добре, залепете и листата.

Готови сте! Каква красота!

Вижте и още няколко интересни цветни творения:
Красиви пролетни цветя с киригами
Весел артпроект с тебешири и много цветя
Красиви зюмбюли от хартия за приятно пролетно настроение



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град