фокуси

Начало | фокуси | С картина и цветове фокус направи и всички впечатли

С картина и цветове фокус направи и всички впечатли

Аз детето | 2019-01-30

С картина и цветове фокус направи и всички впечатли

Запомнете от нас, че фокуси могат да се правят с всичко. Стига да имаш достатъчно желание и въображение да ги измислиш. Дори и най-обикновени предмети като ябълки или забавни дейности като рисуването могат да се превърнат във впечатляващи фокуси. За да ви го докажем сме ви приготвили точно една такава интересна идея. Тя е подходяща за всички, които обичат да рисуват, както и за тези, които обичат фокусите. Особено подходяща е и за тези, които не харесват нито едно от двете, защото ще им докаже колко забавни са и двете дейности и че си струва да им се даде шанс. Подходяща е и за възрастните, защото ще им покажете колко невероятен е детският свят на илюзии и въображение и те по-често ще искат да си играят с вас, което няма как да не е хубаво.

При този чуден фокус ще стане наистина нещо вълшебно. В момента в който започнете да оцветявате бял лист хартия с произволни цветове и без да рисувате контурите на нещо определено всъщност ще се получи рисунка – и това ако не е магия... Другите ще останат безкрайно изненадани. Всъщност, за да е фокусът още по-впечатляващ, можете да дадете на тях да рисуват, след като вие сте казали няколко заклинания над листа или пък просто сте го погледнали с вашия магически поглед. Разбира се тайната ще е съвсем друга, но шшшт... казваме я само на вас, защото един добър фокусник никога не издава тайните си.

Ето и каква е голямата тайна! Тя се крие в маслените пастели! Те са по-различни от другите пастели, така че ще трябва да си вземете такива. Не са никак скъпи и се намират във всяка книжарница. Освен това ще можете да ги използвате не само за този фокус, но и за рисуване изобщо. Те са много хубави с много ярки цветове и придават един интересен блясък на всяка рисунка. Но да се върнем на фокуса... След като имате маслени пастели ще ви трябват и лист хартия, водни боички, чаша с вода и четка за рисуване. Последните няколко неща ще ви трябват при самото представяне, но преди това...

С маслен пастел с бял цвят върху белия лист хартия нарисувайте някаква рисунка. Може да е нещо по-сложно или пък просто голямо сърце, звездичка, цвете. Каквото решите. След като приключите с рисунката я оставете за 10 минути, за да може пастелът да изсъхне. Той постепенно ще започне да изчезва и накрая няма да се вижда нищо. Все едно белият лист не е пипан. Тогава вече ще сте готови да учудите всички. Покажете им листа и обяснете, че имате най-нечуваните и невиждани досега магически способности. А именно – да правите рисунки с едно докосване или един поглед.

Накрая просто остава да помолите някого да потопи четката във вода и след това в произволен цвят водна боичка и да намаже листа, както реши, няма нужда да прави определени движения. И въпреки това пред погледа на всички малко по малко ще се появява някаква рисунка. Каква невероятна магийка!

По същия начин можете да използвате и другите цветове пастели, но цветът на пастела трябва да съвпада с цвета на хартията, за да не се вижда!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град