новини детски

Начало | новини детски | С конкурс за рисунка започват тържествата  по случай 20 години от издаването на „Хари Потър и философският камък“ у нас

С конкурс за рисунка започват тържествата  по случай 20 години от издаването на „Хари Потър и философският камък“ у нас

Аз детето | 2019-09-27

С конкурс за рисунка започват тържествата  по случай 20 години от издаването на „Хари Потър и философският камък“ у нас

Националният конкурс за авторска рисунка – „Хари Потър – 20 години магия“ – е първата инициатива, с която официално стартират празненствата по случай българския юбилей на поредицата. Точно на 13 ноември 2000 г. издателство „Егмонт“ представя на читателите у нас историята на младия магьосник с първия роман на Дж. K. Роулинг „Хари Потър и философският камък“, който се превръща в любима книга за няколко поколения. С инициативи за насърчаване на четенето сред подрастващите и за творческата им изява издателството ще празнува юбилея в продължение на цяла година.

Конкурсът за рисунка стартира на 27 септември 2019 г. и ще продължи до 4 ноември 2019 г. Поканени са за участие всички деца от 1-ви до 7-ми клас от страната, както и българските ученици в чужбина. На 13 ноември победителите ще бъдат наградени по време на празнична програма в столицата и първи ще получат юбилейните български издания от поредицата. Всички детски рисунки ще се разглеждат и оценяват от жури, в чийто състав са Любен Зидаров, художник и илюстратор, Михаил Костов, журналист и основател на българската фен общност „Дейли Потър“, и Станислав Койчев – Стан, популярен влогър и запален почитател на книгите за Хари Потър.

Критериите, от които ще се ръководи журито, са художествено оформление и технически характеристики на изпълнение, оригиналност в претворяването на творческата идея и сила на въздействие. Рисунките ще бъдат групирани в три възрастови категории:

  • от 1-ви и 2-ри клас;
  • от 3-ти и 4-ти клас;
  • от 5-и, 6-и и 7-и клас.

Ще се приемат рисунки, изпратени само по хартиената поща и придружени от декларация по образец, на адреса на издателството: „Егмонт България“ ЕАД, гр. София 1142, ул. „Фритьоф Нансен“ № 9, с пощенско клеймо не по-късно от 4 ноември 2019 г.

Прочетете и пълните правила на конкурса:

  • Конкурсът се организира, провежда и администрира от издателство „Егмонт България“ ЕАД, гр. София 1142, ул. „Фритьоф Нансен“ № 9 (наричано по-долу „Организатор“). Официалните правила се публикуват на сайта www.egmontbulgaria.com/konkurs за целия период на конкурса.
  • С участието си в Конкурса участниците приемат и се съгласяват с настоящите Официални правила за провеждане. Родителите и/или попечителите на децата, участващи в Конкурса, декларират, че напълно са разбрали и приели условията за участие.
  • В Конкурса могат да участват всички деца от 1-ви до 7-ми клас (в начален или прогимназиален етап на основното образование), с изключение на децата на служителите на „Егмонт България“ ЕАД и децата на членовете на журито на Конкурса.
  • Всички деца, които желаят да участват в Конкурса, подготвят и изпращат по 1 (една) рисунка, която е специално създадена за Конкурса и не е публикувана преди него (включително в интернет). Рисунката трябва да е в оригинал, а не нейно принтирано копие. Копие на рисунка не може да участва в Конкурса. Рисунки в дигитален формат, както и изпращаните по електронен път, няма да бъдат допускани за участие в Конкурса. Колективни рисунки, които имат повече от един автор, както и заявки с повече рисунки, няма да бъдат допускани за участие в Конкурса.
  • Организаторът приема рисунки за участие в Конкурса по посочения в т. 9 начин, в периода от 27 септември 2019 г. до 4 ноември 2019 г., като важи датата на пощенското клеймо при подаване. Рисунките се изпращат по следния начин: По пощата/с куриер на адрес: ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ, гр. София 1142, ул. „Фритьоф Нансен” № 9, За конкурса „ХАРИ ПОТЪР – 20 години МАГИЯ“.

Всички рисунки, представени за участие в Конкурса, трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:

  • Листът, на който са направени рисунките, да е с размери формат А4 (29,7 х 21 см.) или стандартен блок за рисуване (23 х 32 см.). Няма ограничение относно материалите, инструментите, или техниката на рисуване, които са използвани. Да съдържат изображение, свързано със съдържанието на романите от поредицата за Хари Потър (любима сцена, герой, послание).
  • Всяка рисунка трябва да бъде придружена от Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. Декларацията по образец трябва да бъде изтеглена ТУК. Можете да я попълните на Вашия компютър и след това да я принтирате, или да принтирате образеца и да го попълните на ръка. Рисунки, които не са придружени от Декларация, няма да бъдат допускани за участие в Конкурса.
  • Рисунките, получени за Конкурса, остават собственост на Организатора и не подлежат на връщане обратно на участниците. Организаторите не са длъжни да съхраняват рисунките след 31.12.2019 г.
  • Конкурсът включва 1 (един) кръг, в който всяка рисунка се оценява поотделно от Жури – Комисия в състав: Любен Зидаров, Михаил Костов, Станислав Койчев-Стан. Критериите, от които ще се ръководи журито, са художествено оформление и технически характеристики на изпълнение, оригиналност в претворяването на творческата идея и сила на въздействие. Непосредствено след като Журито определи крайното класиране, победителите в Конкурса ще бъдат обявени на 13 ноември 2019 г., по време на специално събитие в гр. София. Победителите ще бъдат известени предварително, преди 13 ноември 2019 г., чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез телефонно обаждане на посочените от тях телефони.
  • Определят се по трима победители (заемащи първо, второ и трето място) за всяка от трите възрастови категории (деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище; деца в 3-ти и 4-ти клас на началното училище; деца в 5-и, 6-и и 7-ми клас на основното училище).
  • Участниците в Конкурса, класирани на първо място в трите възрастови категории, получават: по 1 (един) брой от юбилейните издания „ХАРИ ПОТЪР – 20 години МАГИЯ“: „Хари Потър и Философският камък“, „Хари Потър и Стаята на тайните“, „Хари Потър и Затворникът от Азкабан“, „Хари Потър и Огненият бокал“, „Хари Потър и Орденът на Феникса“, „Хари Потър и Нечистокръвния принц“, „Хари Потър и Даровете на смъртта“, както и 1 (един) подаръчен комплект от издания на „Егмонт“. Участниците в Конкурса, класирани на второ и трето място в трите възрастови категории, получават: по 1 (един) брой от юбилейното издание „ХАРИ ПОТЪР – 20 години МАГИЯ“: „Хари Потър и Философският камък“, както и 1 (един) брой подаръчен комплект от издания на „Егмонт“. Наградите не могат да бъдат преотстъпвани, заменяни и нямат паричен еквивалент.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град