сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | С малко хартия и въображение стаята си украсете и в приказно място я превърнете

С малко хартия и въображение стаята си украсете и в приказно място я превърнете

Аз детето | 2018-05-14

С малко хартия и въображение стаята си украсете и в приказно място я превърнете

Обичате ли да украсявате стаята си? Плакат на любима банда или пък защо не плакат от филм тук, малко цвете в саксия там, рисунка, която много сте харесали от другата страна и малко покривки или пък грамота, или пък контролно с отлична оценка за цвят. Всичко това е чудесно, но рано или късно ви омръзва и искате да освежите с нещо ново. Разбира се никой от вас не би се сетил да си смени пердетата или пък да боядисва, това не е работа за деца, а и ние имаме предвид съвсем друг вид освежаване. Нещо ново и интересно, което да си е само ваше и да направи стаята ви приказна и интересна. Няма да повярвате, но едно (или няколко) облачета от хартия могат да постигнат точно този ефект. Правят се много лесно, но е забавно и приказно красиво. Така че ако и вие сте от тези, които обичат да поставят в стаята си всякакви неща и да я правят по-уютна и по-ваша, ето и как лесно да си ги направите.

За едно облаче ще ви трябват:

  • ножица
  • бял лист хартия
  • молив
  • 7 листа с различни цветове по ваш избор
  • лепило
  • панделка (ако искате да го закачите някъде така че да виси)

Ето и как се прави!

Първо нарежете цветните листове хартия на ленти. Хубаво е те да са с дебелината на поне два пръста, за да се виждат и да е по-ефектно. На дължина ги оставете точно толкова, колкото са самите листове.

После на белия лист начертайте с молива форма на облак и я изрежете. Ако пък сте достатъчно сигурни в своето майсторство можете и направо да изрежете облак. След това от едната му страна внимателно залепете цветните лентички. Мажете с лепило единия край на лентичката, притискате и сте готови. Най-хубаво ще се получи ако ги наредите плътно една до друга. Оставете произведението да изсъхне за около пет минути.

Накрая от другата страна нарисувайте на облака очи, усмивка и може дори и червени бузки ако желаете и сте готови. Даже сме сигурни, че ще си направите повече от един. Отначало ние залепихме нашите на стената, но след това разбрахме, че ако с помощта на панделка и съвсем мъничко тиксо ги закачим на тавана, за да висят ефектът е далеч по-хубав. Така когато прозорецът ни е отворен шарените лентички весело се развяват, а можем да си гледаме облачетата и докато заспиваме, за да имаме вълшебни сънища!

По идея на easypeasyandfun.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град