новини детски

Начало | новини детски | С уроци за 7 клас започва образователният канал на БНТ

С уроци за 7 клас започва образователният канал на БНТ

Аз детето | 2020-03-17

С уроци за 7 клас започва образователният канал на БНТ

Във втория ден от опита за електронно обучение програмата на БНТ 2 ще бъде изцяло насочена към учениците и в помощ на техните семейства и българските учители. Всеки делничен ден от 9:15 до 12 часа и от 13 до 16 часа ще бъдат излъчвани видеоуроци и образователни клипове за различните класове и възрасти, съобщиха от обществената телевизия. Първите уроци са по български език и литература (БЕЛ) и математика за учениците в 7 клас.

„С БНТ на училище“ е съвместна инициатива с министерството на образованието и е подкрепена от издателство „Просвета“, което предоставя електронни образователни ресурси за безвъзмездно ползване в ситуация, когато учениците не са в класните стаи поне до 29 март заради извънредните мерки, предприети в опит да бъде спряно разпространението на коронавируса COVID-19. В реализирането на инициативата ще се включват и учители от различни класове, които ще представят необходимата информация за уроци, упражнения и самостоятелна работа по български език и литература и математика.

Всеки ден програмата ще бъде допълвана, а повторенията и излъчванията по БНТ 4 ще помогнат и за децата в чужбина, учещи в неделните училища и прекратили заниманията си заради обявените извънредни мерки. Уроците и актуална информация за излъчванията ще бъдат качени и на интернет страницата на БНТ.

Издателство „Просвета“ също излъчва уроците по български език, по литература и по математика за 7 клас всеки делничен ден от 14 часа на страницата си във „Фейсбук“ и на сайта си. Още в петък „Просвета“ и „Клет“ освободиха безплатно достъпа до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от 1 до 10 клас, а вчера образователната платформа „Уча.се“ стана безплатна за всички до 29 март. На разположение на децата са над 16 хил. видеоуроци и тестове по всички предмети от 1 до 12 клас, както и тези за децата в предучилищна възраст.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град