малък готвач

Начало | малък готвач | Салата с ябълки и броколи за отличници

Салата с ябълки и броколи за отличници

Аз детето | 2017-09-19

Салата с ябълки и броколи за отличници

Сигурно няма нужда да ви казваме, че за да се справяте добре в училище трябва да слушате, да пишете домашните си редовно и да четете уроците си. Знаете ли обаче, че и добрата храна също помага! Ама съвсем логично е! Всеки знае, че тялото има нужда от енергия, а колкото по-добра и по-изпълнена с витамини е тази енергия – толкова е по-добре. Енергията от своя страна идва от добрата храна! А броколите и ябълките са най-добрата храна, която да помогне на мозъка ви по-бързо да запомня нещата и така да станете отличници. Сигурни сме обаче, че не са и от любимите ви – особено броколите. Но трябва да знаете, че изпускате много, тези зеленчуци могат да са супер вкусни и вярвате или не, те се комбинират идеално с няколко ябълки в една вкусна салата. Да, точно така! Салата може да се яде заедно с нещо друго или дори просто така. Не вярвате? Тогава опитайте – няма друг начин да разберете колко е вкусно.

За тази чудесна салата ще ви трябват:
броколи
2 зелени ябълки
шепа слънчогледови семки
50 грама сушени боровинки
шепа филирани бадеми
малко зехтин

Как се приготвя:

Хубаво ще е броколите да не са сурови. Не че ще ви стане нещо, напротив, ние обичаме сурови броколи, само че знаем, че повечето хора не, затова ви препоръчваме да помолите някой по-възрастен да ги потопи във вряща вода за около 10 минути. Разбира се преди това трябва хубаво да сте ги измили и да сте ги накъсали на розички.

Докато помощникът се занимава с броколите, в подходяща купичка вие нарежете на парченца ябълките, като не забравяте да махнете семките по средата. Добавяте и всички останали продукти, заедно с броколите и разбърквате. Салатата е готова и е супер вкусна! Хапвайте я от време на време и ще видите, че запомняте уроците много по-лесно!

С ябълки или броколи можете да си приготвите още:
Печени ябълки
Вкусни и здравословни ябълкови понички
Здравословен и вкусен ябълков чипс
Апетитни хапки с броколи и сирене



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град