приказки от деца

Начало | приказки от деца | Само един топъл шоколад и коледни сладки стигат, за да станеш добър

Само един топъл шоколад и коледни сладки стигат, за да станеш добър

Дебора Стойкова | 2018-12-02

Само един топъл шоколад и коледни сладки стигат, за да станеш добър

Имало едно време един приказен град на име Хувил. Там живеели приказни създания, които много обичали Коледа. Далеч от шумния Хувил живеел зелен мърморко на име Гринч, който не обичал Коледа. Всяка година много се ядосвал на коледните празненства. Една Коледа решил да открадне всички подаръци на хората от града. В Хувил живеела малката Синди-Лу, която искала да бъде приятелка с Гринч. Винаги се опитвала да го накара да се чувства по-малко нещастен, но все не успявала.

Същата Коледа, която Гринч искал да открадне, Синди решила да го изненада, като организира коледно тържество в неговия дом.

Докато той бил навън и планувал как да открадне Коледа, малката Синди се промъкнала в къщата му и с помощта на кучето Макс започнала да украсява. След няколко часа Гринч се прибрал и бил ужасен от гледката. Синди го поканила да седне на коледната трапеза и да хапне от вкуснотиите, които тя била направила за него. Гринч седнал и започнал да яде и да си мърмори под носа. След като се наял като прасе, Синди му поднесла горещ шоколад с бонбони маршмелоу и захарно бастунче. Гринч отпил една глътка и си спомнил как като дете е пил такъв шоколад с бонбони. Усмихнал се до уши и започнал да пее коледна песен... И така с малко топлина в сърцето Гринч забравил за плановете си да открадне Коледа.

Участва в конкурса „От новия „Гринч“ се вдъхнови, приказка напиши и чуднички награди спечели!“

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град