сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Шарени яйца с любимите ни пастели

Шарени яйца с любимите ни пастели

Мирела Любенова | 2017-04-11

Шарени яйца с любимите ни пастели

Великден буквално е прекрачил прага с единия си крак и ни делят само още един или три дни до така дългоочаквания момент с боядисването на яйцата. Знаете защо казваме това – яйца се боядисват или в четвъртък, или в събота. Така че преди да сме изпуснали завинаги момента ви предлагаме още една много интересна и чудесна идея. С нея яйцата ви ще станат наистина шарени и с много хубави наситени цветове, защото няма да използвате просто обикновени бои, а пастели. Знаете ли, че някои от най-великите и известни художници в света обичат да рисуват с пастели? Пастелите погрешно са смятани само за детски. Напротив, те са едни от най-ценените художнически инструменти в света на изкуството. Това е така, защото с тях се рисува по-лесно, а цветовете им са описвани като по-ярки, живи и красиви. Затова се запитахме можем ли да си оцветим великденските яйца с пастели. Оказа се, че може и те наистина стават много красиви.

Единственото, което трябва да имате предвид, е че яйцата се оцветяват докато са топли, иначе нищо няма да се получи. И ако не искате след това да търкате ръцете си известно време със сапун, може би ще е хубаво да използвате ръкавици. Звучи сложно, но е забавно и определено си струва.

Затова помолете мама или баба да ви отдели няколко току-що сварени яйца за Великден и да ги постави в кората с която сте ги купили. Така би било най-хубаво, за да не ги държите и да се изпарите случайно. През това време вие си сложете ръкавиците и започнете да докосвате яйцето с различни по цвят пастели, все едно рисувате върху него с тях. Ако яйцето е наистина топло ще видите как цветовете започват да се разтичат и разтапят и да образуват прекрасни ефекти върху яйцето, които нито един художник не би могъл да постигне.

Така шарите яйцето с пастелите, а те продължават да се топят толкова, колкото ви харесва. Имайте предвид, че колкото повече цветове слагате, толкова по-красиво и шарено яйце ще имате. Дори не е нужно да го обръщате – цветовете се разтичат и надолу и по-другата страна, която е в кората за яйца.

След като сте готови с боядисването оставяте яйцата да изстинат поне за 2 часа и цветовете да се втвърдят. Това е всичко! Накрая имате едни красиви и интересни великденски яйца, които биха впечатлили всеки с оригиналните си цветове!

Още интересни идеи за Великден можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град