сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Щом времето е такова – бъди такъв и ти и забавна картина с разтопени снежни човеци направи!

Щом времето е такова – бъди такъв и ти и забавна картина с разтопени снежни човеци направи!

Аз детето | 2018-11-19

Щом времето е такова – бъди такъв и ти и забавна картина с разтопени снежни човеци направи!

Снегът е едно от любимите ни неща, които природата създава! Той е красив, интересен, забавен! С него можеш да правиш неща, които не се получават нито с пясъка през лятото, нито с есенните листа. Снежни човеци, крепости, замеряне със снежни топки, пързаляне с шейна... Толкова любими дейности на всички, които някога са били, са или ще бъдат деца. Всъщност не е само на децата, на възрастните също са любими. Точно затова винаги се радваме и подскачаме, когато всяка година видим първите снежинки от небето. Надяваме се, те да не са и последните за деня и хубавичко да натрупа. Да ама с първия сняг често не се получава така. Той се топи твърде бързо и определено не е достатъчен за тези забавни дейности. Тогава какво можеш да направиш? Докато чакаме нов сняг да завали съвсем скоро и да натрупа достатъчно, вдъхновени от бързо стопилия се първи сняг измислихме една забавна рисунка. Тя се прави много лесно, но пък е невероятно оригинална. Можете да я подарите на приятел с чувство за хумор, можете да я направите като картичка за рожден ден на някой близък роден през зимата или пък като коледна такава. Рисунката е подходяща за всичко свързано със зимата и е много забавна!

Тя отразява първия сняг и как той не издържа толкова бързо, колкото би ни се искало. Знаете ли – да се рисуват снежни човеци е лесно, да се рисуват разтопени снежни човеци обаче е още по-лесно, но и по-оригинално. Така че ето какво ще ви е необходимо:

  • цветен лист хартия – хубаво е да не е бял, за да се вижда всичко
  • ножица
  • лепило
  • бял лист хартия
  • бяла боя – с темперна се получава най-добре
  • черен и оранжев маркери или флумастери
  • молив

Ето и какво точно да направите:

Първо с помощта на молив нарисувайте шапка, нос и очи на снежния човек. Всъщност ви съветваме за една картина или картичка да има поне два. По-интересно ще е! Носът е лесен – триъгълник, който да оцветите в оранжево. Очите също – малки кръгчета, които след това оцветявате по средата с черно. Шапката също не пада по-далеч: нарисувайте квадрат с изпъкнала долна част и го оцветете с черно. След това ги изрежете!

После следва и забавната част! Потопете четката в темперна бяла боя и просто размажете малко от боята някъде по листа, където намерите за добре. Изчакайте петното или петната да изсъхнат и след това върху тях без някаква специфична подредба залепете очи, шапка и нос. При повече вдъхновение можете да изрежете и оцветите в кафяво и две клончета.

Това е, вече имате разтопени снежни човеци. Забавно е, нали, а също е и намек за природата, че е време за истински сняг!

Ако обичате подобни забавни рисунки, не пропускайте да си направите също и Пингвини в снега – бързо и приятно творческо занимание



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град