За родители

Начало | За родители | Сладкиши с петрол!? С какво се хранят децата ни!

Сладкиши с петрол!? С какво се хранят децата ни!

Аз детето | 2019-04-04

Сладкиши с петрол!? С какво се хранят децата ни!

Сухи пасти, желирани бонбони и зрънчо – всички те съдържат вещества, които дори в малки количества могат да доведат до сериозни последствия за здравето на децата. Това показва международно изследване! В проведеното преди няколко седмици проучване има доказателства, че във всяка трета вафла на пазара се съдържа канцерогенно вещество. Вече се говори, че в детските храни има дори химикал, който е получен от петрол.

„В случая става въпрос за един антиоксидант. Той се прилага за трайността на продукта. Последствията са по-лоши. Там става въпрос за баланс между ползи и рискове. Родителите не могат да си правят илюзии, че ще има храна, която ще разнасят по цял ден, ще стои по лавките и с нея всичко ще е наред“, коментира микробиологът Сергей Иванов в „България сутрин“. Според диетолога д-р Анна Йорданова все пак има подобрение в храненето на децата през последните години. По думите ѝ има и вредни реклами, които увеличават консумацията и карат самите деца да искат тази храна.



„Един от най-основните проблеми остава затлъстяването и всички последващи проблеми от него. Това дали ще се развие рак при едно дете, е въпрос на много неща“, коментира диетологът пред Bulgaria ON AIR. Сергей Иванов обясни, че редовната консумация на вредни храни води до лоши последствия. „Децата, които консумират големи количества подобни храни, са предразположени към други болести и родителите трябва да са наясно с това, че купувайки подобни неща всеки ден, те не се грижат за здравето на децата си“, категоричен бе микробиологът. Д-р Иванова посочи, че за да яде едно дете полезна храна, тя трябва да е направена вкусна или то да е мотивирано с някаква награда. По думите ѝ принуждаването не дава резултат.

 



Снимка на Free-Photos от Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град