новини детски

Начало | новини детски | След второто класиране все още има свободни места и за най-желаните гимназии в София

След второто класиране все още има свободни места и за най-желаните гимназии в София

Аз детето | 2019-07-24

След второто класиране все още има свободни места и за най-желаните гимназии в София

Излязоха списъците със свободните места за трето класиране в гимназиите. Те са обявени на сайтовете на регионалните управления на образованието. Учениците, които са се записали на първо или второ класиране, но имат желание да участват за свободните места на третото, следва да изтеглят оригиналните си документи от училището, където са записани. Важно е да се знае обаче, че при изтегляне на документите, те не запазват местата си, на които са били приети, припомнят от регионалните управления.

В столицата свободни места има дори в осемте най-желани училища, съобщи БНТ. В Софийската математическа гимназия има 4 свободни места без квоти с английски език. В 91 НЕГ има четири места за момчета. В ТУЕС едно свободно място без квоти. В 73-то СОУ свободните места са три за момчета. 164-та испанска гимназия има четири свободни места – за едно момче и три момичета. Следва Първа английска, където свободните места са за две момчета и седем момичета. Във Втора английска се търсят три момчета и едно момиче, а в 9-а френска – три момчета и едно момиче също.

За свободните места могат да се борят и некласирани досега ученици. Те могат да подадат документи самостоятелно. Списъците с приетите на третия етап ще бъдат обявени на 29 юли, а записването ще е до 31.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град