Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „Случаят Кюри“ – модерен изцяло български детски филм ни очаква през октомври

„Случаят Кюри“ – модерен изцяло български детски филм ни очаква през октомври

Аз детето | 2017-10-02

„Случаят Кюри“ – модерен изцяло български детски филм ни очаква през октомври

Тони е ученолюбив, запален по науката и мечтае един ден да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил неслучайно на откривателката на радиацията – Мария Кюри. Въпреки че е само на 8 години, Тони ще се яви на Националния фестивал на науката със свой експеримент. Неговата съседка Рая, също на 8 години, учи в балетното училище и вместо ученолюбива, е по-скоро палава и пакостлива. Тя често пречи на Тони да се концентрира и да провежда своите научни опити, а също така дружи и с училищния побойник Стефан от по-горния клас.

Рая иска да помогне на Стефан да изкара контролното по математика, но Тони отказва да им съдейства, вследствие на което Мария Кюри е отвлечена. За да я получи обратно, Тони трябва да се изправи пред нови предизвикателства. Балетната постановка на училището е провалена с гръм и трясък, но за сметка на едно ново приятелство.

Това е историята на най-новия, вълнуващ и интересен изцяло български детски игрален филм! „Случаят Кюри“ се появява след не малко отсъствие на детски заглавия в родното кино през последните няколко години. Това е най-новият проект на режисьора Андрей Хадживасилев. Филмът е подкрепен от „Национален филмов център“, а негов продуцент е Пламен Йорданов. Авторският сценарий е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, с помощта на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Лентата е реализирана от дългогодишния творчески колектив на режисьора Андрей Хадживасилев – оператора Божидар Симеонов, художник-сценографа Христина Дякова и композитора Георги Стрезов.

„Случаят Кюри“ е занимателна и забавна съвременна комедия, подходяща за цялото семейство на която първи ще могат да се насладят варненци. Филмът ще е част от състезателната програма на 35-тото издание на най-елитния български фестивал за игрално кино – „Златна Роза“ 2017 г. – Варна. Това ще бъде и първият публичен показ на филма. Предпремиерата ще се състои на 2-ри октомври (понеделник) от 14:00 ч. във Фестивален и конгресен център, гр. Варна.

След това ще бъде и навсякъде в страната. Очакваме с нетърпение филма и се надяваме, че и вие няма да го пропуснете, защото сме убедени, че ще е страхотен и много интересен!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град