интересно

Начало | интересно | Смях на вечеря с най-добрата шега за първи април

Смях на вечеря с най-добрата шега за първи април

Аз детето | 2022-04-01

Смях на вечеря с най-добрата шега за първи април

Всички обичаме да се шегуваме, да се посмеем, повеселим, особено ако е на чужд гръб. Само един ден в годината обаче никой няма да ни се обиди ако си направим шега за негова сметка, само тогава ще ни е наистина простено и този ден, разбира се, е първи април – Денят на шегата. Всяка година много хора по света, „празнуват“ първи април, като правят шеги на близки и приятели, а след това всички се смеят. Макар това да не е официален празник, Денят на шегата се отбелязва по един или друг начин по целия свят. Пък и в крайна сметка нали навсякъде твърдят, че смехът е здраве!

Искате ли и вие да направите някоя наистина интересна шега, която обаче да не ви коства наказание на следващия ден? Тогава ви предлагаме да спретнете на някой ето този забавен номер. Той е съвсем безобиден, не е като да сложиш сол вместо захар или нещо в тубичката за паста за зъби, а е също толкова забавен и накрая всички ще се посмеете от сърце. Можете да го направите на брат, сестра, мама, баба, татко, дядо, а дори и на цялото семейство едновременно, стига да имате желанието и продуктите. Обикновено хората по света правят подобни шеги с храната сутрин, но понеже ние нямаме традицията сутрин да ядем пържени картофки с яйца, предлагаме ви да го направите на вечеря. Пък и няма по-хубаво нещо от това да заспиш щастлив и усмихнат. Първо обаче трябва да знаете, че това няма да са наистина пържени картофи с яйца. Ще приличат, ама нали в това е цялата шега.

За да си направите тази яка шега ще ви трябва една ябълка, малко кисело мляко и половин кайсия от компот. Малко умения за боравене с ножа също няма да са зле, така че ако не сте сигурни, че можете помолете и някой по-голям шегаджия от вашето семейство да участва.

Първото, което трябва да направите е да обелите ябълката и след това внимателно да я нарежете на дълги и тънки парчета, като пържени картофки. Това става най-лесно като разрежете ябълката на две и после просто леко и внимателно я нарежете по дължина. След това вземете чиния, сложете в нея малко от пържените ябълко-картофи от едната страна. От другата сложете две лъжици кисело мляко, като леко го размажете по чинията така че да заприлича на палачинка и по средата на така направеното кисело мляко поставете половинка кайсия от компот с лъскавата част нагоре.

След това просто кажете, че този ден вечерята е от вас и поканете семейството. Когато го видят в чинията, всички ще очакват едно вкусно пържено яйце с картофки, ама... ама... вкусът нещо няма да е както трябва!



Коментари
1 коментар

Окин Садаров, 69 г.,

Публикувано на 31.03.2018

Ще го пробвам!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град