сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Стилна поставка за колекционери или пък просто за играчки

Стилна поставка за колекционери или пък просто за играчки

Аз детето | 2017-05-12

Стилна поставка за колекционери или пък просто за играчки

Надяваме се, че си имате хоби, защото всеки трябва да си има хоби. Това е нещото, което човек прави през свободното си време, нещо, което му доставя удоволствие и което обича. Благодарение на хобито човек може да се отпусне и да си почине истински. Има много видове хобита: шах, спорт, дори и компютърните игри и посещаването на нашия сайт са си вид хоби. Въпреки това най-често, когато се каже хоби, хората се сещат за колекционирането на нещо – това също е доста интересно. Ние например обичаме да колекционираме малки играчки от шоколадови яйца – забавно е, а и с тях стават много готини игри. Всичко е много хубаво, поне докато играчките са малко, но когато станат повече, човек се чуди къде да ги сложи. И един ден ни хрумна една добра идея: защо да не си направим поставка за най-готините ни фигурки. И го направихме – стана лесна, красива и оригинална. Затова сега я предлагаме и на вас. Естествено вие можете да не държите върху нея фигурки. Може да е каквото пожелаете. Но определено е красива и полезна. Сега вижте и как можете да си я направите!

Ще ви трябват:

  • ролка от кухненска хартия
  • ножица
  • двойнозалепващо се тиксо
  • здраво лепило
  • опаковъчна хартия
  • молив
  • линия

Прави се само с няколко лесни стъпки:

Първото, което трябва да направите е да сложите линията върху ролката от тоалетна хартия и да направите точки или някакви чертички през 5-6 сантиметра. Това се прави, за да се определи къде да се изреже. Сами разбирате, че ако ще правим хубава поставка, всяка нейна част трябва да е симетрична на другата. След това изрежете според тези линии. Трябва да получите дебели кръгове.

Разбира се една поставка трябва да е и красива, затова на всеки кръг залепете по едно двойнозалепващо се тиксо на някое място. След това увийте с хартия кръга. Хартията е по ваш избор – само трябва да е цветна и готина. После изрежете излишните части и ако е необходимо залепете с още тиксо, за да може всичко да е плътно. Накрая следва и сглобяването.

Сложете малко лепило на всяка част и залепете първите две кръгчета едно за друго. След това върху тях и едно за друго залепете още три, след това още две, и пак още три, докато не ви свършат. Хубаво е да са точно в тази форма, за да може ако я сложите на бюрото си например да стои и да не пада. Ако решите можете и да помолите някой по-възрастен да я закрепи на стената с няколко пирончета. Нали не забравихте и да оставите за 10 минути лепилото да изсъхне.

Където и да решите да я сложите и каквото и да поставите в нея, гарантираме, че ще сте доволни от резултата – красиво, оригинално и лесно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град