Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Стоян Алексиев и Дария Симеонова отново в тандем, този път като озвучаващи актьори на „Колите 3“

Стоян Алексиев и Дария Симеонова отново в тандем, този път като озвучаващи актьори на „Колите 3“

Аз детето | 2017-06-13

Стоян Алексиев и Дария Симеонова отново в тандем, този път като озвучаващи актьори на „Колите 3“

Двама от актьорите в най-хитовия български сериал днес – „Откраднат живот“, отново си партнират. Този път обаче Дария Симеонова и Стоян Алексиев застават зад микрофона, като дават гласовете си на герои в една от най-чаканите анимации това лято – „Колите 3“, която ще влезе в кината с мръсна газ на 2D и 3D на 16 юни.

Младата и талантлива Дария Симеонова е позната на зрителите като Наталия – PR в МБАЛ „Свети Кирил“ в „Откраднат живот“. Въпреки крехката си възраст, красивата актриса има зад гърба си редица роли в театъра и киното, сред които кинохита „XI?“ и постановките „Антигона“, „Тирамису“, „Нощта на 16-и януари“ и други. Дария има две номинации за ИКАР – през 2014 г. за главна женска роля за Камий в „Презрението“ и през 2015 г. за поддържаща женска роля за Хор в „Антигона“, както и номинация за Аскеер през 2015 г. за изгряваща звезда в постановката „Антигона“.

В „Колите 3“ талантливата актриса прави своя дебют зад микрофона и дава гласа си на Круз Рамирес – новия треньор на Маккуин Светкавицата, чиято задача е да подготви шампиона за новите предизвикателства на младото поколение.

Стоян Алексиев е сред доайените на българското кино и театър. Най-актуалната му роля е в сериала „Откраднат живот“, където влиза в образа на главния герой професор Иван Генадиев. Освен впечатляващия брой кино роли и театрални превъплъщения, Стоян Алексиев е бил директор на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна, а едни от най-култовите анимационни герои говорят с неговия глас на български. Част от ролите му в киното са в десетки италиански, английски, руски и американски продукции. Сред родните заглавия, в които взима участие, са класиките „Вчера“, „Време разделно“ и „Комбина“, шедьовърът на Рангел Вълчанов „Закъде пътувате“, който влиза в специалната селекция на кинофестивала в Кан в категория „Особен поглед“, претендентът за „Оскар“ „Пътят към Коста дел Маресме“, „Куршум за рая“ на Сергей Комитски, „Бай Ганьо пътува из Европа“ на Иван Ничев и много други. На театралната сцена той може да бъде видян в представления като „Идеалният мъж“, „На ръба“, „Вишнева градина“, „Хъшове“, „Някъде в този живот или да си паркираш колата в двора на Харвард“, „Да се провреш под дъгата“ и „Дългият път на деня към нощта“.

Гласът на Стоян Алексиев е познат на малки и големи, тъй като той вдъхва живот на български на Пух в поредицата „Шрек“ и „Котаракът в чизми“, Гру във филмите с миньоните „Аз, проклетникът“ и Луиджи в трите части на „Колите“. Именно в тази роля ще го чуем отново в „Колите 3“ от 16 юни в кината на 2D и 3D.

За поредицата: Първите две части – „Колите“ и „Колите 2“ са донесли на своите създатели общ боксофис от над 1 милиард долара, като в България все още държи челно място в сърцата на малки и големи, радвайки се на огромна популярност. Първата част печели Златен глобус за най-добър анимационен филм, както и две награди Ани за най-добра анимация и най-добър саундтрак на анимация. При композитора Ранди Нюман отива „Грами“ за най-добра песен в анимационен филм, телевизия или друга медия (Our Town). Колите получава и номинация за „Оскар“ за най-добър анимационен филм, както и за оригинална песен към анимация. „Колите 2“ има номинация за „Златен глобус“ за най-добра анимация.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град