любопитно

Начало | любопитно | Странната история за приятелството с едно плюшено мече

Странната история за приятелството с едно плюшено мече

Аз детето | 2018-08-10

Странната история за приятелството с едно плюшено мече

Малко неща могат да ни разчувстват така, както историята за малкото конче Брийзи, намерило най-добрия си приятел в лицето на... голяма плюшена мечка?

Само няколко часа, след като се е появило на бял свят, Брийзи е изоставено от майка си. Двама души, местни фермери, случайно го намират да се лута само и го приютили в плевнята си. То било много уплашено и едвам дишало. Хората се обадили на ветеринарната служба „The Mare and The Foal“ („Кобилата и кончето“) и веднага пристигнал екип.

Изоставеното животно било в състояние на шок и освен това било обезводнено. Откарали го в болницата, където стабилизирали състоянието му. Лекарите започнали да следят поведението на малкото конче и разбрали, че то може да е здраво физически, но търси нещо.

„Стана ни ясно, че Брийзи търси майка си. Търсеше компания, но нея я нямаше. Затова му дадохме една голяма плюшена мечка, в която да се гушне. Казва се Бътън. Той като че ли силно се привърза към него и не иска да го оставя“, разказва Сира Боудън, работеща в приюта и ветеринарната клиника.

„Това не се случва за първи път. И друг път сме давали плюшени играчки на изоставени малки животни. Странно тук обаче е каква връзка се изгради. За първи път виждаме подобно поведение. Тази мечка му осигурява нужния комфорт и един вид замества майчините милувки“, добавя още тя.

От ветеринарния екип дори се шегуват, че може да се направи страхотен филм за плюшената мечка и малкото конче.

Снимка: sxc.hu

 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град