приказки за лека нощ

Начало | приказки за лека нощ | Свръхзвуковата коруба на Тринити

Свръхзвуковата коруба на Тринити

Вергиния Генова | 2011-04-13

Продължава от Таен агент Бял Пух

Слънцето светеше все по-силно, а игрите на двора ставаха все по-забавни.
Всеки ден приятелите имаха много важни и строго секретни мисии.
Белия Пух ги запозна със своята вярна помощница костенурката Тринити.
Ама да не си помислите, че тя беше някаква бавна зелена повлекана? Нищо подобно! Тринити имаше свръхзвукова коруба, която можеше да те пренесе за секунди където пожелаеш. Можеше да се смалява до размерите на копче, както и да се уголемява, дори колкото презокеански кораб. А да видите какво имаше в корубата? Първият път когато Тринити и Белия Пух ги допуснаха да погледнат, малчуганите стояха в изумление поне половин час, без да могат да кажат и дума. Накрая и двамата успяха само да кажат:
– Аууу! Невероятно! – След което обаче не можаха да ги спрат да разпитват.
Тигърчето Тео и момченцето Теодор искаха да се докоснат до всяко светещо копче и да разберат за какво служи.
Но Тринити и Белия Пух бяха много притеснени и казаха, че точно сега трябва да се справят с много силен неприятел – ястребът Сочи. Според проучванията на агентите, въпросният злодей се беше съюзил с лазерната лисица и бяха замислили ужасен план – искаха да откраднат всичкия шоколад на света и да атакуват всички шоколадови фабрики.
Тринити много обичаше шоколад и беше разбрала за ужасния им план много отдавна, но се нуждаеше от помощта на още много хора. Още повече, че свръхзвуковата коруба на костенурката се активираше само ако тя е похапнала достатъчно количество млечен шоколад. А в момента Тринити нямаше и едно парченце от шоколадовото вълшебство.
И затова беше потърсила помощта на Белия Пух. Той веднага се зае да организира голяма част от агентите си и разбира се в мисията включи и новите си малки приятели.
Теовците с голяма жар се включиха в шоколадовата мисия. Обходиха всички кътчета у дома и откриха няколко големи шоколада и една почти неизядена кутия с шоколадови бонбони. Приятелите донесоха всички шоколадови запаси при Тринити, като си позволиха да си хапнат само по едно съвсем малко парченце.
Тринити веднага се почувства по-добре и констатира:
– Момчета, май ще мога да полетя! Готови ли сте да преследваме тези бандити?
Всички завикаха:
– Да, да! – разбира се, че сме готови.
Тринити уголеми корубата си колкото на малък самолет. Всички заеха местата до прозорчетата, затегнаха коланите и бяха готови да полетят.
На най-важната мисия! Спасяването на световните запаси от шоколад!
Бяха убедени, че милиони хора по света ще са им благодарни. Особено децата.
– Пълен напред! – И Тринити превключи на свръхзвукова скорост.

Какво вижда Всевиждащото око?



Коментари
1 коментар

zlatka akrineva, 10 г.,

Публикувано на 19.03.2016

супер

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град