игри в дома

Начало | игри в дома | Сянката познай и весело играй!

Сянката познай и весело играй!

Мирела Любенова | 2019-01-22

Сянката познай и весело играй!

Зимата и есента, пък и най-ранната пролет не са никак хубави! Не че няма на какво да си играеш навън – напротив, във всеки сезон навън изобилства от толкова много възможности за игра. Ама толкова много, че докато избереш и то вече навън се е стъмнило още преди да си започнал даже и да играеш. Да не говорим, че когато не си във ваканция и докато се прибереш, докато си напишеш домашните и точно си излязъл и то вече се стъмнило и ти казват да се прибираш. Ама това никак не е честно, защо трябва да се стъмва толкова рано, нали децата трябва да си играят колкото се може повече – това е тяхната главна работа. Е, защо пък си мислите, че тъмното не става за игра. Да, по всяка вероятност няма да ви пуснат да играете навън, но пък у дома в никакъв случай няма да е по-малко забавно. Всъщност, когато навън е непрогледен мрак с негова помощ стават най-интересните и забавни игри у дома. Ако не ни вярвате ето един чудесен пример, който да опитате с приятелите или семейството.

За играта ще ви трябват перде, тънка покривка или пък чаршаф, както и ярка лампа или фенерче. Самата игра е много проста, но точно това я прави забавна. Опънете чаршафа (или другите изброени от нас платове) на нещо, така че да е висок поне колкото вас или широк така че да можете да се скриете зад него и да се движите. Нашия го сложихме и на два стабилни стола, които закрепихме един върху друг от едната страна и още два от другата. Идеално е! Накрая поставете ярка нощна лампа зад чаршафа или пък използвайте фенерче, което да държите с едната ръка или най-добре да поставите зад плата.

След това целта на играта е лесна, но много забавна, за нея обаче трябва да сте поне двама. А ако пък сте повече ще е още по-весело. Застанете между чаршафа и фенерчето, а останалите нека да застанат пред него. Така те ще виждат само силуета ви. Вие пък трябва да намислите някаква дейност, която да показвате само с движенията си. Можете да сервирате вечеря, да храните кучето, да се биете с дракон. Каквото въображението ви подсказва. Целта на останалите е да познаят какво точно правите. Този, който познае пръв печели и отива на вашето място. Така играта продължава колкото ви харесва! Повярвайте, няма да знаете, кога е станало полунощ с такава весела игра и тъмното ще е любимото ви време от есента и зимата!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град