новини детски

Начало | новини детски | Търсят се детски таланти за новия български филм „Случаят Тесла“

Търсят се детски таланти за новия български филм „Случаят Тесла“

Аз детето | 2020-01-30

Търсят се детски таланти за новия български филм „Случаят Тесла“

След като българският детски филм „Случаят Кюри“ пожъна успех с множество селекции и отличия на международни филмови фестивали в Европа, САЩ, Южна Корея, Армения, Еквадор и Индия, но най-вече защото се хареса на малките зрители в България, поредицата продължава с втори самостоятелен игрален филм – „Случаят Тесла“. 

Тони и Рая са вече добри приятели след предишните перипетии и заминават заедно на лагер. Тони е на крачка от успеха с експеримента си за безжично електричество, вдъхновен от великия учен Никола Тесла. Но главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя се впуска да преследва тайнствен върколак, бродещ в гората. Тони се амбицира и решава да доведе експеримента докрай на всяка цена, но приятелството му с Рая е поставено на карта заради съперничеството с Виктор.

„Случаят Тесла“ e по оригинална идея на сценариста Виктория Пенкова и режисьора Андрей Хадживасилев, а продуцент отново е Пламен Йорданов. Проектът вече получи финансова подкрепа от ИА Национален Филмов Център и предстои да се реализира тази година. За тази цел филмовата продукция търси своите нови детски таланти като обявява кастинг за

  • момче - атлетично на видима възраст 11-13 години;
  • момчета - еднояйчни близнаци на видима възраст 9-11 години;
  • момичета - на видима възраст 10-12 години.


Желаещите да участват трябва да изпратят на мейл - casting@theteslacase.com следната информация: портретна снимка и в цял ръст, имена, възраст, височина, град, телефон за контакт и информация при предишен сценичен/филмов опит на кандидата. За проби с реплики ще бъдат повикани децата, отговарящи на типажността на търсените герои

Повече информация може да откриете на Facebook страницата за филма - www.facebook.com/theteslacase. 

„Основната идея на филма „Случаят Тесла“ е да покаже българското и международно културно многообразие, представяйки детска аудитория различна по характер, интереси и мечти. Да внушава хуманни ценности като интерес към науката, да сме отговорни към природата и да бъдем по-добри.”, споделя режисьорът Андрей Хадживасилев.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град