новини детски

Начало | новини детски | Тази година на „Банско филм фест“ ще има и специална програма за деца и младежи

Тази година на „Банско филм фест“ ще има и специална програма за деца и младежи

Аз детето | 2017-11-23

Тази година на „Банско филм фест“ ще има и специална програма за деца и младежи

„Освен многомащабната филмова програма гостите на „Банско филм фест 2017“ ще могат да се насладят и на специалната ни програма, която организираме за деца и младежи“ – това казва в интервю за радио „Фокус“ Натали Петрова, организатор на събитието. Тя обясни още, че тази програма е подходяща за всички ученици от 1-ви до 12-ти клас. „В рамките на програмата ще вземат участие 12 лектори, а децата и младежите са включени в различни семинари и открити уроци. За нас присъствието на децата е много важно“ – каза още Петрова. За да е наистина интересно от „Банско филм фест“ са подготвили и специална филмова програма.

По време на тазгодишното издание ще бъдат представени 120 филма от пет континента и над 30 държави. Сред вълнуващите гости на „Банско филм фест“ ще бъдат Сара Отън и Герлинде Калтенбрунер. Отън е първата жена, направила околосветска обиколка само със силата на своите мускули – чрез гребане, бягане, ходене и колоездене. Австралийката Калтенбрунер е първата жена, изкачила всички 14 осемхилядника, без да използва кислород. Сред гостите се отличава и алпинистът Боян Петров, който ще представи своя филм за постиженията си през 2016 г.

Фестивалът се провежда от 22 до 26 ноември в Банско. Освен детската програма са включени още срещи с десет звезди на екстремните спортове, 12 изложби и демонстрации. Всички прожекции и презентации ще се проведат в читалище „Никола Вапцаров“ и в кино-залата на Посетителския информационен център. Входът е свободен.

„Банско филм фест“ е мястото на свободния дух. Там ще срещнете личности, които няма да откриете на улицата. А освен това ще имате възможност да отворите хоризонтите си“, сподели още Александра Петрова пред Bulgaria ON AIR.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град