спорт

Начало | спорт | Тази събота Витоша посреща малки и големи за спортен празник

Тази събота Витоша посреща малки и големи за спортен празник

Аз детето | 2019-07-26

Тази събота Витоша посреща малки и големи за спортен празник

Много спорт, песни, танци и други атракции ще предложи започващият на 27 юли празник „Витоша летен фест“. В него се очаква да се включат стотици деца и възрастни, предвиден е и немалък награден фонд. Голямото събитие се провежда за пети път, като участниците са освободени от стартови такси. Организаторите отново са предвидили безплатен транспорт, рейсовете тръгват от Националния стадион „Васил Левски“ от 7:30 ч., а за извозване на велосипедите ще има специален автобус. „Витоша летен фест“ ще се проведе пред хижа „Момина скала“ в Природен парк „Витоша“. Записването става онлайн, както и на място преди старта на събитието. Освен това най-малките ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей и сет за спортно катерене.

Условие за участие: Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията си. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата, преди, по време и след състезанието. Състезателите да носят лични карти или ученически книжки и да бъдат екипирани с необходимата екипировка – участниците в състезанието по колоездене крос-кънтри е задължително да са с каски и е препоръчително да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е да си направят предварително застраховки.

Дисциплини

  • Състезание по планинско бягане – старт в 11 ч. по 12 км трасе „Кумата“;
  • Състезание по планинско колоездене – старт в 11:15 ч. по 7/20 км (една/три обиколки) трасе „Копитото“;
  • Туристически поход – начало 11:25 ч. по 3.5 км трасе „Обичам Витоша“, около 2 часа.

Възрастови групи

За бягане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и жени (19-40 г.); ветерани мъже и жени (40+);

За похода: Без ограничения.

Подкрепителни пунктове: ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа „Еделвайс“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град