зоокът

Начало | зоокът | Четири изненадващи действия, с които кучето казва „Обичам те!“

Четири изненадващи действия, с които кучето казва „Обичам те!“

Аз детето | 2018-09-21

Четири изненадващи действия, с които кучето казва „Обичам те!“

Някога чудили ли сте се дали вашият четириног приятел ви обича и цени така, както вие него. От чесането на коремчето му, до лакомствата и прощаването на всички бели, всеки горд собственик на куче прави всичко, за да покаже колко много го е грижа за домашния му любимец и за да му засвидетелства любовта си. Някои хора дори смятат, че хората прекаляват и са обсебени от кучетата си, когато например им говорят също като на човек. Но защо не, всеки знае, че кучето винаги ще е до теб и неслучайно се нарича „най-добрият приятел на човека“. Как обаче да сте сигурни, че и кучето ви има същите симпатии към вас? Оказва се, че има няколко ясни признака, за които просто трябва да гледате. Вашият домашен любимец не може да ви зарадва с шоколад или да ви каже какво мисли за вас, но пък може да ви донесе любимата си играчка. И това, трябва да знаете, е знак, че ви харесва много. Така че прочетете, ако кучето ви показва някой (или всички!) от тези знаци, значи то изпитва непоколебима любов към вас!

Полудява, когато се прибирате вкъщи

Всички сме виждали това, дори и да нямаме куче. Вие или пък съседите ви застават на вратата и кучето направо откача. Започва да лае, да маха с опашка, да подскача на задните си крака. Това е то любов в истински вид. Естествено понякога кучетата се вълнуват така и когато дойде вкъщи непознат или приятел, особено малките. Но любимецът, който ви обича си има някои специфични знаци предназначени само за вас, като много силен лай, придружен с леко скимтене. Така вашият приятел ви казва, харесвам и други хора, ама теб си обичам най-много.

Специфични изражения на лицето

Дори и да не сте сигурни, това е съвсем вярно. Кучетата, също като нас могат да имат някои специфични изрази по-скоро на муцуната си. В едно скорошно проучване проведено в Япония, на няколко кучета им били показани двама непознати, двама съседи и стопанинът им. Когато виждали съседите, кучетата махали леко с опашка, но когато виждали и стопаните си, повдигали леко веждите си, защото се радвали да ги видят. По същия начин, ако кучето ви леко мърда с уши, значи ви обича.

Прозява се с вас

Всички сме чували, че прозявката е заразна и дори сме го изпитвали на практика. Но знаете ли, че кучетата влагат съвсем друго нещо, когато се прозяват с вас и това не е защото и тях ги е прихванало. Според нови изследвания на учени, щом кучето се прозява, когато е около вас, това значи, че то е спокойно и не се тревожи за нищо. Вашата компания не му е скучна, а напротив – харесва да е около вас. Но ако вие се прозеете и след най-много пет минути кучето направи същото, то това значи, че ви обича и се чувства съпричастно с всичко, което правите. Можете дори да опитате това у дома. Само знайте, че прозявката ви трябва да е доста непринудена и да си личи, че е такава, защото иначе кучето може да се чуди защо му показвате зъбите си.

Наблюдавайте

Най-истинският и безпогрешен начин да разберете какво мисли кучето за вас е да го наблюдавате. Ако ушите му се вдигат рязко, когато чува гласа ви, ако изглежда кротко и незаинтригувано когато излизате от вкъщи, но след това ви посреща с лай и подскоци на вратата, ако обича да седи до вас или да наблюдава всяко едно нещо, което правите, понякога дори да досажда, то бъдете 100 процента сигурни, че сърцето му е ваше!

Снимки: pixabay.com

Вижте още:
Могат ли кучетата да се усмихват?
Вкусни лакомства за щастливо куче
Тринадесет удивителни неща за вашето куче, които не знаете



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град