любими герои

Начало | любими герои | Чудили ли сте се защо героите от любимите ви анимации имат само по четири пръста?

Чудили ли сте се защо героите от любимите ви анимации имат само по четири пръста?

Аз детето | 2017-04-17

Чудили ли сте се защо героите от любимите ви анимации имат само по четири пръста?

Няма да ви питаме дали обичате герои като Мики Маус, Симба, дори забавният джин от Аладин – сигурни сме, че всеки от нас ги обича и колкото и да порастваме, винаги с усмивка ще си спомняме за всички забавни моменти, които тези и много други герои от любимите ни анимации са ни осигурявали. Наред със смеха и приключенските истории по-наблюдателните от нас сигурно са забелязали, че повечето от рисуваните герои за които говорим са надарени само с четири пръста. Това не е някаква грешка на създателите както ние си мислехме доскоро, в анимациите няма нищо случайно, това е съвсем съзнателно решение и си има своите логични обяснения. Така че нека сега заедно с вас разгледаме причините за това интересно явление.

Първото обяснение гласи, че по някаква причина анимационните герои, които се държат и изглеждат точно като хората по-скоро плашат децата. И ако сега си мислите, че вас не ви е страх може и да е така. Но е проведено допитване още от създаването на първите анимации, което доказало, че когато анимационните герои приличат по-малко на хора са по-приятни за малките зрители. Това естествено не се отнася за принцовете и принцесите, които са си хора.

Пет пръста означава и по-голяма ръка, а според художниците това означава и по-грозни и неестествено изглеждащи герои. Затова всичките ни любимци имат точно по четири пръста на ръцете. Някои от най-добрите художници дори дават пример. Както можете да видите от картинката, ако Мики Маус беше с пет пръста, би изглеждал доста странно и с неестествено голяма ръка, докато Мини Маус изглежда съвсем нормално с четири пръста.

Няма как да не сте забелязали, че повечето герои в любимите ни анимации са антропоморфни животни. Зад тази сложна дума се крие значението на животни, които говорят и се държат като хора, но пак са си животни. Ето защо техните „ръце“ трябва да изглеждат повече като животински лапи. Вземете например Симба и котешките лапи: реално лапите на всички от семейство котки, в това число лъвове и тигри, имат само 4 пръста, а петият е скрит и по-малък. Именно затова Симба и всички животни биват рисувани само с четири пръста.

Това са причините, които ние успяхме да видим. Дали сме се справили добре? А сещате ли се и за други? Споделете с нас в коментарите!

Вижте още:
Белите ръкавици – защо са толкова специални за любимите ни анимационни герои?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град