афиш

Начало | афиш | Театър „Дани и Деси“ изнася представления за децата в хасковски села

Театър „Дани и Деси“ изнася представления за децата в хасковски села

Аз детето | 2017-09-26

Театър „Дани и Деси“ изнася представления за децата в хасковски села

Хасковският театър „Дани и Деси“ днес ще зарадва децата в с. Малево, съобщават от Haskovo.info. За учениците и за малчуганите от детската градина ще бъде представен спектакълът „Пеперудена магия“, създаден по приказки на Мая Дългъчева. Режисурата е на Таня Евтимова, музика – Деси Димова, сценография и кукли – инж. Атанас Евтимов.

Турнето, наречено „Пеперудено пътешествие“, тези дни ще достигне и до децата на Книжовник, Войводово, Конуш, Козлец, Големанци, Мандра, Динево, Брягово, Стамболийски и Узунджово. То се провежда с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Община Хасково оказва съдействие с организацията и транспорта. Целта на гостуването е децата от селата, където живее по-бедно и етнически смесено население, да се докоснат до професионално куклено изкуство, до литературния български език.

Театър „Дани и Деси“ не за първи път подарява спектакли на деца, ограничени от достъп до професионални културни продукти. Той е гостувал на социални заведения в областите Хасково, Кърджали и Смолян, и даже в детски болници в Брюксел и Гент, Белгия. В образователния спектакъл „Пеперудена магия“ децата ще видят приказните герои – експеримент между механични и меки театрални кукли, които провокират въображението. От най-големия световен форум за куклени театри в Банкок, Тайланд, постановката има две награди, а от международния куклен фестивал в Бангалор, Индия – четири.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град