новини детски

Начало | новини детски | Тематичен пчелен детски кът беше направен в Бургас с помощта на детски рисунки

Тематичен пчелен детски кът беше направен в Бургас с помощта на детски рисунки

Аз детето | 2019-12-13

Тематичен пчелен детски кът беше направен в Бургас с помощта на детски рисунки

Специализиран детски кът, създаден със средства от благотворителната изложба „Земята, пчелите и хората“, бе открит в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Инициатор събитието бе Областна служба по земеделие – Бургас. Специализираният детски кът е изграден със средства от продажбите на творби от проведения за трети път конкурс за детска рисунка на тема „Земята, пчелите и хората“, посветен на 22 април – Деня на земята.

„Тази година в него участие взеха 319 деца от 26 училища в Бургаски регион. Всеки, който искаше да притежава една от детските творби, успя да подпомогне изграждането на този специализиран детски кът. Мотото на конкурса бе „Заедно за едно по-добро бъдеще и една по-добра земя“. Считаме, че това е каузата, с която трябва да бъдат отгледани и възпитани нашите деца“, посочи инициаторът Лидия Станкова, директор на Областна дирекция „Земеделие“ – Бургас. По думите ѝ събраната сума от закупените рисунки е била в размер на 2005 лева, които са помогнали за изграждането на част от детския кът. „Това, което изградихме, са пейки във формата на пчелички и кошери, както и една дъска, на която бъдещите художници да рисуват сред природата. Смятам, че по този начин ще ги научим на толерантност към нея. Това би следвало да бъде урок по толерантност и към самите нас“, допълни Станкова. Тя добави, че дирекцията е предвидила и друга инициатива, с която да продължи доизграждането на специализирания детски кът.

Тематичният кът е създаден и с помощта на дърводелски цех, който е изработил предметите. Мотото на конкурса „Заедно – земята, челите и хората“ ще продължи да се развива с нови инициативи, които да продължат започнатото. Съоръженията се намират в района на параклиса „Св. Георги Победоносец“ в Морската градина.

Снимка: Община Бургас



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град